Karadere’de Gençleştirme Ve Standardizasyon Tatbikatı

Karadere’de Gençleştirme Ve Standardizasyon Tatbikatı

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işletme müdürlüklerine gençleştirme ve standardizasyon tatbikatı yaptırıldı.
Karadere Orman İşletme Müdürlüğü Kadıdağı Şefliğinde Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Araç, Azdavay, Boyabat, Daday, Durağan, İhsangazi, Kastamonu, Karadere, Pınarbaşı, Samatlar, Sinop, Taşköprü ve Tosya İşletme Müdürlüklerinden işletme müdürleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman mühendisliği bölümünde okuyan stajyer öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 90 kişinin katılımıyla “Karaçamda Tabii Tensil (doğal gençleştirme) ve Üretimde Standardizasyon” tatbikatı gerçekleştirildi.
Tatbikatın açılışında konuşan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü olarak tabii tensildeki gerçekleşmelerin daha yukarı çekilmesi noktasında mevcut programa ek olarak 500 hektar daha ek program talep edildiğini belirterek, böylece arzu edilen seviyeye çıkarılması için çaba sarf edildiğini söyledi. Genel ormancılık konularına da değinen Bölge Müdürü Ali Şahin, sıklık bakımı başta olmak üzere tüm programların gerçekleştirilmesi talimatını verdi.
Tatbikatın ilk bölümünde Silvikültür Şube Müdürü Yusuf Baş tarafından karaçamda bol tohum yılı tespiti, hazırlama, tohumlama, ışıklandırma ve boşaltma kesimleri hakkında bilgiler verildi, işletme şeflerince içinde bulunulan karaçam meşçeresinde tatbiki olarak tohumlama kesimi damgası yapıldı.
Kaliteli emvallerin üretildiği tabii gençleştirme bölmelerinde üretim ve standardizasyon konularında İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Adem Genç tarafından verilen eğitimin ardından tabii tensil çalışmalarında son zamanlarda yaygınlaşan mini ekskavatör ile arazi hazırlığı yapılarak yapılan çalışma teknik yönden değerlendirildi.