KARAMAN’DA SPORUN GELECEĞİ KONUŞULDU

KARAMAN’DA SPORUN GELECEĞİ KONUŞULDU

Karaman’da 2015 yılının Spor Yılı ilan edilmesinin ardından hayata geçirilecek olan spor yatırımları ve tesisleşme atılımlarının sağlıklı bir şekilde planlanabilmesi amacıyla yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Bu kapsamda yapılacak olan yatırımların daha sağlıklı ve planlı bir şekilde ilerleyebilmesi için Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a yapılan hayırlı olsun ziyaretine, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclis Üyesi Adem Kapar katıldı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın yaptığı çalışmalar ve projeler koşuldu. İl Müdürü Kısacık, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’e yapılması düşünülen tesisler ve spor yatırımları ile ilgili olarak geniş bilgiler verdi. Milletvekili Akgün, yapılacak olan ve projeleri hazırlanan yatırımları beğenirken, Karaman’a gerekli olan tüm desteğin verileceğini söyledi.
Milletvekili Mevlüt Akgün konuşmasının devamında,”Karaman’ın spor şehri olması konusunda yapılacak yatırımları yakından takip ediyor ve son derece faydalı bu çalışmaları destekliyorum. Türk Dili’nin Başkenti Karaman her zaman her şeyin en iyisini hak eden bir şehir olmuştur’’ dedi.
Karaman’ın spor şehri olma konusunda yapılacak çalışmaların konuşulduğu ziyarette, 2015 yılında yapılacak spor yatırımları, tesisleşme adına gerçekleştirilecek çalışmalar, ilçelerde bulunan spor tesislerin durumu, yeni açılacak Gençlik Merkezi çalışmaları, Karaman’a alınacak ulusal ve uluslararası spor müsabakaları, sporu tabana yaymak için yapılacak çalışmalar ve Spor İl Müdürlüğünün antrenör, personel ve güvenlik elemanı ihtiyacı gibi konular ele alındı. Türkiye’nin özellikle son 10 yılda tesisleşme anlamında çok iyi bir noktada olduğu belirten Spor İl Müdürü Kısacık, olimpik olsun ya da olmasın tüm branşların Karaman’da sağlıklı nesillerle geleceğe merhaba demesinde büyük sorumluluklar üstlendiğini söyledi.
Tesisleşme hamlesi ile Karaman’da spor yatırımlarının ve tesisleşme hamlelerinin ciddi anlamda arttığına dikkati çeken İl Müdürü Kısacık, "Hazır olan kapasitemizin de yakın zamanda yeni eklenecek tesislerimiz ile daha da güçlü bir hale gelecek. Sporcularımızın bütünüyle hareket ederek geleceğin şampiyonlarının bu topraklarda yetişmesi noktasında tüm irademizi kullanacağız. Bakanlığımız koordinesinde Karaman’da tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımızla yapacağımız ortak çalışmalar sonucunda Karaman’ın spor şehri olması yolunda güzel adımlar atacağız. Özelikle spora verdiği desteklerden dolayı, Karaman’da sporun gelişmesine her türlü imkanı bizlere sağlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan’a ve Karaman Valimiz Murat Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.