Karate 1 Premier League’in İstanbul Etabı Başladı

Karate 1 Premier League’in İstanbul Etabı Başladı

9. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası ve Karate 1 Premier League’in İstanbul etabı bugün başladı.
Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak görülen Karate 1 Premier League, bugün İstanbul’da başladı. Kasım ayında Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenecek Dünya Karate Şampiyonası öncesi yapılan Karate 1 Premier League’e İstanbul, 4. kez ev sahipliği yapıyor.
Turnuva ile ilgili olarak İHA’ya açıklamalarda bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Dünya Şampiyonası Premier League turnuvasına 58 ülkeden toplam, İstanbul Open ile beraber, bine aşkın sporcu katıldı. Bu 58 ülke ile Premier League’in en fazla katılımlı organizasyonu oldu. Bu sene bu turnuvada Türkiye rekor kırdı. Tabii bunda hem Türk karetesinin son yıllarda ortaya koyduğu başarının da etkisi var. Ayrıca organizasyon kalitesi çok büyük etki ediyor. Her geçen gün büyüyerek gidiyor İstanbul Open Premier League turnuvaları. Premier League karate turnuvaları ülkemizin en prestijli turnuvalarından biri haline geldi. Karate federasyonunun da en prestijli turnuvalarından bir bu” dedi.
“DÜNYA ŞAMPİYONASINDA BÜTÜN KATEGORİLERDE YARIŞACAĞIZ”
Dünya Şampiyonası’na ilişkin de konuşan Başkan Delihasan, “Tabii bizim burada en büyük not almamız gereken konu; Dünya Şampiyonası öncesi sporcularımızın durumlarının ne olduğudur. 2 aylık bir süre var. O süre içinde neleri değiştirmemiz gerekiyor? Neleri düzeltmemiz gerekiyor? Tam olan şeyler neler? Eksik olan şeyler neler? Bunları tamamıyla görüp, ona göre antrenman programlarını antrenör arkadaşlar düzenleyecek. O anlamda çok güzel bir test niteliğin olacak antrenman programları. Dünya Şampiyonası’na 12 erkek sporcu, takım ve ferdi hepsi bir arada katılacak. 8-9 tane de bayan sporcuyla katılacağız. Bunların tabii 5’er ferdi sıklet var. Bir de takım müsabakaları var. Bütün kategorilerde yarışacağız” şeklinde konuştu.