KARBOĞAZI’NDA STRES ATTILAR

KARBOĞAZI’NDA STRES ATTILAR

Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nde TEOG sınavlarına hazırlanan ve yapılan deneme sınavlarında başarılı olan 8. sınıf öğrencileri, Tekir Yaylası Karboğazı’nda stres attı.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın Yüreğir’e kazandırdığı 11 adet Kültür Evi’nde diğer aktivitelerin yanı sıra her dönem binlerce öğrenci ücretsiz kurs görüyor. Düzenlenen kurslarla eğitime büyük destek sağlanan Kültür Evleri’nde dar gelirli ailelerin çocukları hiçbir ücret ödemeden sınavlara hazırlanıyor. Kültür Evleri’ndeki hazırlık kurslarında bu dönem yaklaşık 2 bin 6-7-8. sınıf öğrencisi ve YGS’ye hazırlanan öğrenci ücretsiz kurs görüyor. TEOG sınavlarına hazırlanan ve Engelli Koordinasyon Merkezi’nde 2 haftalık yoğun tempolu programın ardından yapılan deneme sınavlarında başarılı olan 8. sınıf öğrencileri Yüreğir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün günübirlik düzenlediği gezi ile ödüllendirildi. Tekir yaylası Karboğazı’nda gönüllerince eğlenen öğrenciler stresten uzak doğa ile baş başa bir gün geçirdi.
KÜLTÜR EVLERİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK
Girecekleri sınavlarda bütün öğrencilere başarılar dileyen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “11 adet Kültür Evimizde şuan diğer aktivitelerin yanı sıra yaklaşık 2 bin öğrencimiz kurs görüyor. Bu kurslarımızla eğitime verdiğimiz desteğin haklı gururunu yaşıyoruz. Uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarımızdan her dönem binlerce öğrencimiz hiçbir kurs ücreti ödemeden faydalanıyor. Kültür Evlerimizde TEOG sınavlarına hazırlanan ve yapılan deneme sınavlarında başarılı olan 8. sınıf öğrencilerimizi ödüllendirmek amacıyla günübirlik bir gezi düzenledik. Öğrencilerimiz doğa ile baş başa stresten uzak bir gün geçirdiler. Bu tür etkinliklerimizi imkanlar dahilinde her geçen gün artıracağız. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyor, ailelerini kutluyorum” şeklinde konuştu.