Kardemir Karabükspor’da İstanbul Başakşehirspor Maçı Hazırlıkları Sürüyor

Kardemir Karabükspor’da İstanbul Başakşehirspor Maçı Hazırlıkları Sürüyor

Milli maç arası sonrası sahasında İstanbul Başakşehirspor’u konuk edecek olan Kardemir Karabükspor hazırlıklarını sürdürüyor.
Hasan Doğan Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren kırmızı-mavili ekipte fıtık ameliyatı olan Musa Çağıran ile hafif sakat olan Samba Sow ve milli takımlarındaki Ahmet İlhan Özek ve Traore idmandan yer almazken, kaleci Boy Waterman ise yürüyüş yaptı.
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, idmanda gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ve Saint-Etienne maçlarının futbol hayatında nadir olarak üzüldüğü maçlardan biri olduğunu söyledi.
“DENK TAKIMLARA YENİLMEMEMİZ LAZIM”
Rahat puan alabilecekleri Fenerbahçe maçını bireysel hatalardan dolayı kaybettiklerini belirten Kafkas, "Beni gerçekten çok üzdü. Artık geride kaldı. Şuanda takımın durumu oldukça iyi. Oynanan futbol, anlayış ve felsefesi iyi bir takım. Bunu sezon boyunca devam ettirebilmek önemli. İçeride oynayacağımız çok kritik bir maçımız var. Lig çok zorlu geçecek. Herkes çok iyi transferler yaptı. Biz kendimiz ile denk olan takımlardan mutlaka puan almalıyız. Yenilmememiz gerekiyor. Yoksa sıkıntılı günler yaşayabiliriz" dedi.
“DAHA ZOR BİR LİG BİZİ BEKLİYOR”
Bu sezon 4-5 takım haricinde diğer takımların hem üst sıralarında hem de alt sıralarında olabileceğini ifade eden Kafkas, şunları söyledi:
"Geçen seneden daha zor bir lig bizi bekliyor. Bizim avantajımız güçlü bir kulübüz. Geçen sezon takımda kalan oyuncularımız ve yeni gelenlerle iyi bir takımız. Bizim için çok korkulacak bir durum yok. Tedbirli olmakta da fayda var. Milli aranın bize yarayacağını düşünüyorum. Bazı oyuncularımızda ufak tefek sakatlanmalar oldu. Üst düzey maçlar oynamak yanında bazı sıkıntılar da getiriyor. Buna alışmak lazım. Gruplara kalabilseydik de bu üst düzey maçlara devam edebilseydik."
Kafkas, PTT 1. Lig ekibi Osmanlıspor ile yapacakları hazırlık karşılaşmasında ağırlıklı olarak yedek oyuncularına forma vereceğini belirterek, oyuncularını her türlü hazır tutmak istediğini anlattı.
Kafkas, yarın yapacakları hazırlık maçında özellikle Akpala ve Turgay’ı 90 dakika oynatacağını ve diğer eksik oyuncuları ise 60 ile 70 dakika oyunda tutarak hazır olmalarını sağlayacaklarını da kaydetti.
“TÜRKİYE KUPASI EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”
Bu sene Türkiye Kupası’nın kendileri açısında büyük hedef olduğunu kaydeden Kafkas, “Kadromuz yeterli. Elde olmayan durumlardan dolayı istediğimiz transferi yapamadık. Etkili bir kenar oyuncusu alamadık. Viola’yı aldık ama onun da ufak tefek sorunu var. O da hazır olduğu zaman takıma katkı sağlayınca daha farklı bir takım olacağız. Kreatif bir iki oyuncu ihtiyacımız var. Bunu da zamanla kapatacağız. Başakşehir maçı bizim için kolay olmayacak. İyi bir kurguları var. İçeride ve dışarıda oynayacağımız her maç zor. Favorisi olmayan maçlar. Güçlü olan felsefesi iyi olan takımlar biraz daha öne çıkacak. Bütün maçların 90 dakikalarını seyrettim. Her takımın kendine göre etkili silahları ve zayıf noktaları var. Bizim bir avantajımız geçmişten gelen oyun anlayışımız ve felsefemiz var” diye konuştu.
“ENERAMO TRANSFERİNDE BİZE YAPILAN YANLIŞ”
Waterman’ı yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ve bu maça yetişmezse Kasımpaşa maçına yetiştirmeye çalıştıklarını aktaran Tolunay Kafkas, Eneramo transferi noktasında ise şunları söyledi:
“Eneramo’yu çok istedim. Teknik açıdan oyun anlayışı bakımından önde güçlü ve kuvvetli topu tutan santraforun olması çok önemli. Bizim oyun anlayışımızın büyük bölümü buna müsait. Biz çok istedik anlaştık ama bir takım sorunlar ortaya çıktı. Bunları da başkanım açıkladı ve ben de onun her söylediğinin arkasındayım. Daha sonra yapılan iş bizi üzdü. Biz kimseyi eleştirecek değiliz, istediklerini yaparlar.”
"FENERBAHÇE VE KUYT’TAN ÖZÜR DİLERİM"
Fenerbahçe maçında ofsayt gerekçesi ile iptal edilen golün ofsayt olmadığını belirten Kafkas, “Maçları kazanıp kaybetmek önemli değil. Eşit ve adaletli davranmak çok önemli. Büyük takım ve küçük takım oyuncusu diye davranırsan o zaman senin kendinle ilgili sıkıntıların olur. Biz hep futbolun ilerlemesini ve gelişmesini isteyen insanlarız. Kendimize bir çıkar sağlamaya çalışan insanlar değiliz. Burada oyuncularında serzenişi bu noktada. Fenerbahçe maçında Erkan’ın yaptığı hareketi tasvip etmemiz mümkün değil. Bu rakip takıma da bana da olsa aynı tepkiyi veririm. Ben Erkan adına Fenerbahçe camiasından ve Kuyt’tan özür dilerim. Bunun af edilir tarafı yok. Maçta konuşulması gereken asıl olay buydu” diye konuştu.
Yaklaşık 1,5 saat süren idmanda futbolcular, düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından yarım saha taktik çalışması yaptı.