Karesi’de Esnafa Tek Tip Tezgah

Karesi’de Esnafa Tek Tip Tezgah

Karesi Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren seyyar tatlıcı ve simitçi esnafının daha sağlıklı şartlarda hizmet vermesi için tek tip tezgah uygulamasını başlattı. Tezgahları teslim eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilk siftahı da kendisi yaptı.
Karesi Belediyesi, ilçede hizmet veren 25 seyyar esnafa tek tip tezgah dağıtmaya başladı. Üzerinde Karesi Belediyesi’nin logosu bulunan, kırmızı-beyaz seyyar satış tezgahın ilkini Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, başkan yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Yasin Sağay ile Karesi Belediyesi Zabıta Müdürü Tayfun Özergen, Yeni Çarşı Aydınlık Sokak’ta faaliyet gösteren seyyar tatlıcıya teslim etti. Aracın tanıtımını yapan Başkan Yücel Yılmaz, ilçedeki seyyar esnaflara bir ay içinde yeni tezgahları dağıtacaklarını belirtti.
Seyyarların daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda hizmet vermesi için esnafla işbirliğine gittiklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seyyar esnafın kıyafetleri için de belirli bir standart getirmeyi planladıklarını ifade ederek, “Seyyar esnafımız bu tezgahlar sayesinde tatlı ve simitleri daha sağlıklı ve hijyenik şekilde vatandaşlara ulaştıracak” açıklamasında bulundu.
25 seyyar esnafa bir ay zarfında tezgahları dağıtılacak.