Karşıyaka’da Deprem Dersleri Başladı

Karşıyaka’da Deprem Dersleri Başladı

Karşıyaka Belediyesi’nin Arama Kurtarma ve Eğitim Ekibi’nden depreme hazırlık eğitimi alan 37 öğretmen, sertifikalarını Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’dan aldı.
TOKİ Karşıyaka Belediyesi Ticaret Meslek Lisesi’nde görev yapan öğretmenleri makamında kabul eden Başkan Akpınar “Eğitim talebi ile bize gelen öğretmenlerimizi bilinçli davranışları için tebrik ediyorum. Uzman arkadaşlarımızdan iki gün boyunca hem teorik hem de uygulamalı eğitim alan öğretmenlerimiz, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili gereken tüm bilgilere sahip oldu. Ekibimizden eğitim almak isteyen herkese kapımız açık” dedi.
Okul Müdürü Veysel Akdemir, doğal afetlerin en yıkıcılarından biri olan depremlere hazırlık konusunda çok önemli bilgiler öğrendiklerini ve bunları öğrencileriyle paylaşacaklarını ifade etti. Törene katılan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitim Birimi Eğitim Programları Koordinatörü Jeofizik Yük. Müh. Seyhun Püskülcü ise “Bu tür eğitimlere kurum olarak çok önem veriyoruz. Ülkemizde depremlere hazırlıklı bir toplum oluşturabilmek için eğitimlerin süreklilik arz etmesi gerekiyor” diye konuştu.