Karşıyaka’ya ’’oda Orkestrası’’ Geliyor

Karşıyaka’ya ’’oda Orkestrası’’ Geliyor

Karşıyaka Belediyesi, bünyesinde oluşturacağı “Oda Orkestrası” için çalışmalarını son aşamaya getirdi. Orkestra üyelerinin belirleneceği 20-22 Aralık tarihlerindeki sınavlar için bugüne kadar ülkenin dört bir yanından çok sayıda sanatçı başvuruda bulundu. Sınava katılım başvuruları, 15 Aralık’ta sona erecek. Orkestra, ilk konserini 17 Ocak’ta verecek.
Karşıyaka Belediyesi, sanat alanındaki en iddialı projelerinden biri olan Oda Orkestrası’nın kuruluşunu bu ay içinde tamamlayacak. Türkiye’de ilk kez bir ilçe belediyesi tarafından kurulacak olan Oda Orkestrası, 20 - 22 Aralık 2014 tarihlerindeki sınavlar ile seçilecek sanatçılardan oluşacak. Sınavlara katılmak için 10 Kasım’dan bu yana hem İzmir hem de Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda sanatçı başvuru yaparken, 15 Aralık Pazartesi gününe kadar başvurular alınmaya devam edecek.
USTALAR YÖNETECEK
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, yaylı sazlar temeli üzerine oluşturulacak ve sanatçı seçiminin hemen ardından çalışmalara başlayacak. Ekip, dünyaca ünlü Türk sanatçılar tarafından yönetilecek. Şef Rengim Gökmen’in süpervizörlüğünü yapacağı Oda Orkestrası’nın Müzik Direktörlüğü’nü Hakan Şensoy, Sanat Danışmanlığı’nı Oğuzhan Kavruk, Koordinatörlüğü’nü ise Teyfik Rodos üstlenecek. Orkestra ilk konserini ise 17 Ocak’ta verecek.
“MARKA OLACAĞIZ”
Kaliteli sanat etkinliklerini halkla buluşturmak için çok önemli bir adım daha attıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Belediyemize ait kalıcı ve kadrolu sanatçılardan oluşacak bu orkestra ile sanatı halkımızın ayağına götürecek, çocuklarımızı senfoniyle tanıştıracağız. Orkestramız Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında Karşıyaka’yı temsil eden bir marka olacak. Bu çalışmalarımızla, belediye olarak diğer kentlere örnek teşkil edeceğiz. Sanatçılarımızın, sanatlarını icra etmeleri için de yeni bir imkan sağlamış olacağız” dedi.