Kars’ta Protokol’ün Kar Keyfi

Kars’ta Protokol’ün  Kar Keyfi

Son günlerde Kars’ta etkili olan kar yağışı protokol üyelerini sokağa döktü.
Valik Binası önünde bir araya gelen protokol üyleri, kar üzerinde yürüdü. Basın mensuplarıyla kızak kayayarak eğlendi. Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötügen, Namık Kemal Aşık Evi önünde yakılan ateşte ısınıp, havai fişek eşliğinde aşıkların sazlı sözlü değişlerini dinlediler.
Daha sonra Namık Kemal Aşıklar Evi’be geçen protokol üyeleri burada kendileri için hazırlanan kaz etinden tattı. Protokol üyelerine aşık atışmaları eşliğinde fırtında patates ve kestane ikram edildi.
Öte yandan Eski Hekimevi Binası’nın tarihi dokusu eşliğinde varillerde yakılan ateş etrafında düzenlenen kızak yarışı ise gazeteciler ile kurum amirleri arasında yapıldı. Gazeteciler mesleklerindeki başarıyı kızakta da gösterdi.
Vali Günay Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kış günlerinde Kars’ta bu şekilde aşıkların bir araya gelerek halkımızla beraber tarihimizi, kültürümüzü yad etmeleri güzel bir duygu. Bizde bugün aşıklarımızla beraber böyle karlı bir havada bütün kamu görevlileri olarak aşıklarımızla beraber olmayı tercih ettik. Çünkü Kars’ta kış çok güzel geçiyor. Karda yürümek çok güzeldi. Aşıklarımız güzel söylediler ve onun için herkese teşekkür ediyorum. Aşıklarımıza özellikle bizlere böyle bir akşam yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da, “Bu kızak kayma olayı bizi 30-40 yıl geriye götürdü. Maalesef şu anda bu kızak kayma olayları pek de yaşanmıyor. Ama bu değerlerimiz bence yaşatılmalı. Çocuklarımız bunu mutlaka yapmalı ve bizlerde bunu yaşatmalıyız. Bizde bugün ayıklık geleneğinin olduğu bir şehirdeyiz. Kış turizminin çok yüksek olduğu bir yerdeyiz. Onun için de bu değerler korunmalı, yaşatılmalı ve yaşanmalıdır” diye konuştu.