Kars’ta Yağmur Sel Baskınlarına Neden Oldu

Kars’ta Yağmur Sel Baskınlarına Neden Oldu

Kars’ta dün akşam etkili olan sağanak yağmur Sarıkamış ve Selim’de sel baskınlarına neden oldu.
Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Köyü, Selim İlçesi Yukarı Damlapınar, Aşağı Damlapınar, Akçakale ve Bölükbaşı köylerinde, etkili olan sağanak yağmur sel ve su baskınlarına yol açtı. Karakurt’ta çok sayıda iş yerine su dolarken, Kars-Erzurum karayolunun Karakurt mevkiinde dağlardan gelen selden yol bir süre trafiğe kapandı. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarıyla yol yeniden trafiğe açıldı. Karakurt’ta çok sayıda işyerini su bastı.
Öte yandan Selim İlçesi’ne bağlı Yukarı Damlapınar ile Aşağı Damlapınar köylerinde de etkili olan yağmurdan çok sayıda motorun selle birlikte gelen kumların altında kaldığı bildirildi. Bölükbaşı Köyü’nde mahsur kalan Nazlı Karadağ isimli vatandaş ise AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.
AFAD Müdürü Oktay Algan, dün akşamdan itibaren bölgeye intikal ettiklerini ve gerekli çalışmalara başladıklarını belirtti.
AFAD Müdürü Oktay Algan, “Dün akşam ekiplerimiz bölgeye gelerek çalışmalara başladı. Bir vatandaşımız mahsur kalmıştı. Onu arkadaşlarımız mahsur kaldığı yerden kurtararak güvenli bölgeye sevk etti. Karakurt’ta bazı işyerlerine su dolmuş, Yukarı Damlapınar ve Aşağı Damlapınar köylerinde selden etklen evler var. Arkadaşlarımız hasar tespit çalışmlarına da başladı. Çok şükür can kaybı yaşanmadı” dedi.
Yağmurdan dolayı sel yaşanan bölgelerde AFAD ekipleri ile birlikte İl Özel İdaresi’nin 4, Karayollarının 2 iş makinesi ile yaklaşık 30 personel çalışmalarına devam ediyor.