Kartal, Timsah'ı avladı

Kartal, Timsah'ı avladı

UEFA Avrupa Ligi'nde evinde Asteras Tripolis ile 1-1 berabere kalarak kötü bir sonuç alan Beşiktaş, zorlu Bursaspor deplasmanında mutlu dönüyor.

İlk yarısı ev sahibi ekip Bursaspor'un oyun anlamında üstünlüğü ile mücadelede taraflar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

Beşiktaş'ın yeni transferi Sosa, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyarken Olcay Şahan, 86. dakikada Bursaspor kalecisi Harun'u mağlup etti ve Kara Kartallar deplasmanda 1-0 öne geçti.

Mücadelede başka gol olmayınca Beşiktaş, zorlu Bursaspor deplasmanından 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Alınan bu sonucun ardından siyah beyazlılar puanını 7'ye çıkartırken Bursaspor 2 puanda kaldı.

Bursaspor - Beşiktaş (Foto Galeri)

Takımlar mücadeleye şu 11'ler ile başladılar:

Bursaspor: Harun, Şener, Civelli, Serdar, Aziz Behich, Ozan, Belluschi, Volkan Şen, Josue, Bakambu, Fernandao

Beşiktaş: Tolga, Necip, Sivok, Pedro, İsmail, Veli, Atiba, Olcay, Oğuzhan, Gökhan, Demba Ba

Taraftarlar ilgi göstermedi

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Bursaspor-Beşiktaş maçına İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla Beşiktaş taraftarları alınmazken, Bursasporlu taraftarlar da müsabakaya fazla ilgi göstermedi.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada yeşil-beyazlı taraftarlara ait olan bölümlerde büyük boşluklar gözlenirken, konuk takım tribünü boş bırakıldı.

Bir grup Bursasporlu taraftar karşılaşma öncesinde Atatürk Stadı önünde toplanarak yeşil-beyazlı kafileyi coşkulu şekilde karşıladı. Taraftarlar daha sonra e-bilet sistemine tepki gösterip, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aleyhinde tezahürat yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, geçen hafta sahalarında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçı kadrosundan 4 oyuncuyu değiştirdi.

Hırvat teknik adam, bu karşılaşmada Ersan Adem Gülüm, Motta, Mustafa Pektemek, ve Cenk Tosun'un yerine Sivok, Demba Ba, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'a ilk 11'de görev verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise geçen hafta deplasmanda 2-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçı kadrosunda sadece 1 değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam Samuel Holmen'e ilk 11'de şans vermezken, Bakambu ile maça başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Hakem Cüneyt Çakır ilk düdüğü çaldı ve maça ev sahibi ekip Bursaspor başladı.

9' Sol kanatta Josue'nin pasıyla hareketlenen Cedric Bakambu ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekti. Top az farkla auta çıktı.

21' Orta alanda Veli Kavlak'ın rakibi Fernando Belluschi'ye yaptığı hareket sonrasında oyunu kesmeyen Hakem Cüneyt Çakır oyun durduktan hemen sonra sarı kartını Veli Kavlak'a çıkarttı.

21' Cedric Bakambu'nun pasına hareketlenen Fernandao ceza sahasına girer girmez şutunu çekti. Tolga Zengin bu şutu çıkarmayı başardı.

41' Ani gelişen Bursaspor atağında orta alanda topla buluşan Fernando Belluschi uzun pasla Volkan Şen'i hareketlendirdi. Ceza sahasının önünde topla buluşan Volkan Şen topu içeriye çevirmek isterken kaleci Tolga Zengin topa hakim olmayı başardı.

49' Bursaspor ceza sahasının önünde Renato Civelli'ye pres yapan İsmail Köybaşı rakibine sert bir şekilde faul yaptı. Bu hareketinden dolayı hakem Cüneyt Çakır sarı kartını İsmail Köybaşı için çıkarttı.

61' Orta sahanın sağ tarafından ortasını açan Serdar Kurtuluş topu ceza sahasının içerisinde Demba Ba ile buluşturdu. Demba Ba kafasıyla topu arka tarafında bulunan Olcay Şahan'a attı. Olcay Şahan altı pasın sol tarafından şutunu çekti ve top auta çıktı.

73' Beşiktaş sağ korner çizgisine yakın bir noktadan taç atışını kullandı. Taçtan atılan topla buluşan Gökhan Töre ceza sahası içersinde Jose Sosa'ya pasını attı,Jose Sosa da bekletmeden altı pasın hemen önündeki arkadaşı Olcay Şahan'a bıraktı,Olcay Şahan'ın şutunda Aziz Behich'e çarpan topu kaleci Harun Tekin çıkarmayı başardı.

86' GOL! Sol korner çizgisinden taçı Gökhan Töre kullandı. Gökhan Töre taç atışında topu Jose Sosa'ya attı,Jose Sosa'da aradan topuk pasıyla topu Olcay Şahan'a bıraktı. Altı pasın sol tarafından Olcay Şahan düzgün bir vuruşla kaleci Harun Tekin'i mağlup etmeyi başardı.