Kartepe’de Zafer Bayramı Coşku İle Kutlandı

Kartepe’de Zafer Bayramı Coşku İle Kutlandı

Aziz vatanımızın düşman işgalinden kurtarıldığı gün olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kartepe Kaymakamlık Meydanındaki resmi törenle kutlandı.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kartepe’de de bir dizi etkinlikle gerçekleşen Zafer Bayramı kutlamaları, Kartepe Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından, şehitlerimizin hatırası için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü kutlamalarına Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Garnizon Komutan Vekili Kadir Kaya, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Jandarma Kıdemli Başçavuş Adnan Kankılıç günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Türk Ulusunun yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hayat veren büyük zaferimizin 92. yıldönümüne ulaşmış olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Türk ulusunun tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlar, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu eşsiz zaferin elde edilmesinde emeği geçen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.
Törende, Dürdane Özdilek İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencilerinden Eda Karabuğa, günün anlam ve önemini belirten şiirini okudu. Duygu yüklü anların yaşandığı törenin ardından, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş tebrikleri, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte makamında kabul etti.