’katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’ Semineri

’katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği’ Semineri

Mersin Toplumcu ve Katılımcı Mali Müşavirler Grubu (TKMM) tarafından, ’Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliği’ semineri düzenlendi. Seminerde, eski Gelirler Baş Kontrolörü Yeminli Mali Müşavir (YMM) Mustafa Dündar, tebliğin uygulanması ile ilgili konuları mali müşavirlere anlattı.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen seminere, çok sayıda mali müşavir katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin Toplumcu ve Katılımcı Mali Müşavirler Grubu Başkanı İbrahim Akel, "Geleceğe birlikte kuralım sloganı ile yola çıkmış olan Toplumcu ve Katılımcı Mali Müşavirler Grubumuz, özelde Mersin genelde ise ülkemizdeki mali müşavir meslek mensupları ve aday meslek mensuplarının ekonomik, sosyal, kültürel yada siyasal ayrım gözetmeksizin bir araya gelebileceğine inanan ve bunu inşa etmeye soyunmuş anlayışın ürünü olarak bir araya gelmiştir. Bu grubun amacı meslek mensupları ve meslek mensubu adayları arasında demokratik bir işleyişi hakim kılmaktır. Bunun için katılımcı, dayanışmacı, çoğulcu, çağdaş ve etik değerleri en üst düzeyde özümsemiş üyelerden müteşekkil bir oda yapısı ve işleyişi hedeflenmektedir" dedi.
Gerek sosyal ve kültürel gerekse eğitim alanında ilkleri yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydeden Akel, "Bir tek refleksimiz gönlünde karası olanlarda ilgilidir. Dolayısıyla gönlünde karası olan gelmesin şiarımızı burada tekrar yinelemek istiyorum. Özellikle odamızın gelecekteki yıllarını birlikte kurgulamak ve buradan Türkiye’ye örnek olmanın yanı sıra dayanışma ve etik değerleri yüksek bir meslek camiasını sürekli var etmek ve yine siz değerli meslektaşlarımız ile haksız rekabetten görülen zararları kısa vadede ilimizde ve uzun vadede tüm meslek camiamız içinde en aza indirmeyi ve giderek ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz. Özellikle örgüt kültürü ve örgütsel davranış dersi ile grubumuz kurulmadan önce eğitimlerimize başlamış ve doçent hocamızın nezdinde inter aktif olarak derslerimize devam etmekteyiz. Bu eğitim programımız 4 değişik ders ile 8 ay sürecektir. Haftada bir gün iki saat olarak eğitimlerimize MTSO’da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından eski Gelirler Baş Kontrolörü YMM Mustafa Dündar tarafından ’KDV Genel Uygulama Tebliği’ konulu seminer verildi.