Kayınpederine zehirli baklava gönderen damada hapis

Kayınpederine zehirli baklava gönderen damada hapis

Antalya Muratpaşa’da eşi Ferudun Alkan’dan boşanmak isteyen Melek Alkan, babası Metin Kabakçı’nın  evine taşındı. Ferudun Alkan ise 21 Kasım 2020’de Kabakçı’nın evine silahlı saldırı düzenledi. Şikayet sonrası Ferudun Alkan’a 45 gün uzaklaştırma cezası verildi.

Cezadan sonra 27 Kasım’da Metin Kabakçı’nın evine sosyal hizmetlerden geldiklerini ve erzak getirdiklerini söyleyen 2 kişi girdi, getirdikleri baklavayı ikram etti. Metin Kabakçı’nın baklavayı yemesi ile 2 kişi, evden ayrıldı. Kısa süre sonra Kabakçı, fenalaşarak yere yığıldı. İhbarla gelen sağlık ekipleri, Kabakçı’yı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. İlk tetkiklerde zehirlendiği ortaya çıkan Metin Kabakçı, yoğun bakıma alındı.

Polis ekipleri, soruşturma kapsamında evdekilerin ifadesini aldı. Gelen 2 kişiden şüphelenen polis, zehirli baklavayı Ferudun Alkan’ın yolladığını belirledi. Eve ‘sosyal hizmetler görevlisi’ gibi gelip, baklavayı ikram eden Osman G. ve Melike E. ile Ferudun Alkan gözaltına alındı. 3 şüpheli, ‘öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi

Ferudun Alkan, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, arkadaşları Osman G. ile Melike E., adli kontrolle serbest kaldı.

Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ferudun Alkan ve Melike E. ile Osman G., SEGBİS ile katıldı. Mahkemede son savunmasını yapan Ferudun Alkan, “Benim öldürme gibi bir düşüncem yoktu. Tek derdim, evliliğimi kurtarmaktı. Olaydan dolayı pişmanım” dedi. Ferudun Alkan, 8 yıl 22 gün hapse çarptırıldı; Melike E. ve Osman G. hakkında ise beraat kararı verildi.