Kayıp Askerden Sekiz Gündür Haber Alınamıyor

Kayıp Askerden Sekiz Gündür Haber Alınamıyor

Isparta’da, askerliğini yaparken psikolojik sorunları nedeni ile Ankara’ya refakatçi eşliğinde gönderilen Cizreli inzibat er Ramazan Nergiz’den sekiz gündür haber alınamıyor.
Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu Merkez Komutanlığı’nda vatani görevini yapan ve terhis olmasına üç ay kala iddialara göre komutanı ile yaşadığı sorunlar nedeni ile psikolojisi bozulan inzibat er Ramazan Nergiz, tedavi için refakatçi eşliğinde Ankara’ya gönderildi. Ankara’da tedavi olan asker birliğine geri dönmeyince komutanları ailesine telefonla ulaşarak çocuklarının birliğine geri dönmediğini bildirdi. Tüm araştırmalara rağmen 8 günden bu yana haber alınamayan askerin babası gazi ve eski korucubaşı İbrahim Nergiz, oğlundan bir haftadan beri haber alamadıklarını söyledi. Oğlu Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu Merkez Komutanlığı’nda askerliğini yaptığı esnada hasta olduğunu söyleyen
baba Nergiz, şöyle konuştu: "Hastaneye gitmiş. Isparta’da gittiği hastane onu Ankara’ya sevk etmiş. Askerliğini yaptığı birim komutanı tarafından yanına refakatçi ve ismini öğrenemediğimiz bir er ile birlikte Ankara’ya göndermiş. Ankara’daki hastane gerekli tetkikleri yaptıktan sonra oğluma herhangi bir hastalığın yok diyerek tekrar birliğine geri dönmesini belirtmiş. Ancak yanında da refakatçi olarak gönderilen er evleri Ankara’da olduğu için ailesinin yanına gitmiş fakat oğlum Ankara’da sokaklarda kalarak o günden bu yana kaybolmuş. Oğlum askeri birliğinde daha önce iki defa telefon yakalattığı, bir defa da izine geldiğinde rapor aldığı için askeri komutanlık tarafından mahkemeye verildi. Orada yaşadığı sorunlar nedeniyle birkaç kez beni telefonla arayarak, burada çok zorlandığını ve birliğindeki bir komutanının sürekli kendisine sıkıntı çıkarttığını iletti. Bende elimden bir şey gelmediğini ve bu şekilde idare etmesini istedim. Ancak, yaşanan olaylar nedeniyle oğlum 8 gündür kayıp ve ben oğlumun biran önce bulunup bize sağ salim teslim edilmesini istiyorum."
Yüzbaşı ile telefonda görüştüğünü ifade eden Nergiz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Telefonla beni aradılar, oğlumun psikolojisinin bozulduğu ve tedavi için Ankaralı bir askerin refakatinde tedavi için Ankara’ya gönderdiklerini söylediler. Ancak, oğlumun herhangi bir psikolojik sorunu yoktu ve amcasının kızıyla nişanlıydı. Askerden sonra düğünlerini yapacaktık. Oğlum birliğindeki yüzbaşı ile yaşadığı sorun nedeni ile kayboldu onun içinde yüzbaşıdan şikayetçiyiz. Çünkü yüzbaşı oğlumun psikolojisini bozdu. Madem yüzbaşı oğlumun ruh sağlığının yerinde olmadığını biliyordu neden refakatçi olarak bir rütbeli ile değil de bir askerle Ankara’ya gönderiyor. Onun için oğlumun kaybolmasında da yüzbaşının hatası var."
"OĞLUMUN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM"
Oğlundan sekiz günden bu yana haber alamadığını kaydeden acılı baba Nergiz, "Oğlumun hayatından endişe duyuyorum. Kaybolmasından sonra da Genelkurmay Başkanlığı’na, jandarmaya, polise, BİMER üzerinden Başbakanlığa, Eğirdir Dağ Komando Okulu Merkez Komutanlığı’na bilgi verip ilgililer hakkında şikayetçi olduk. Fakat birliğinden bize oğlumun kaybolmasından dolayı herhangi bir yazı gelmedi onun için hem bölük komutanı hem de karakol komutanından şikayetçiyim" şeklinde konuştu.
Türkçe bilmediği için gazetecilere Kürtçe konuşan anne Susin Nergiz ise, oğlunu 9 ay önce elleri ile askere gönderdiğini söyledi. Oğlunun defalarca arayarak oradaki bir komutanının kendisine sıkıntı yaşattığını söylediğini anlatan anne Nergiz, şöyle konuştu: "Kürt olduğu için terörist olduğunu söylemiş. Oğlumun babası gazi ve emekli korucu başı. Yıllarca devlete hizmet verdik ve ailece bu hizmetimize devam ediyoruz ancak oğluma yapılanları da kabullenemiyoruz. Ben oğlumu sağ salim askere gönderdim ve askeri yetkililerden de oğlumu sağ salim istiyorum. Terhis olmasına üç ay kalmıştı, askerden döndüğünde onu amcasının kızıyla evlendirecektik ancak oğlumdan sekiz gündür haber alamıyorum. Hayatından endişe duyuyorum. Oğlum sağ mı, ölü mü, her nasılsa bulunup bana teslim edilmesini istiyorum. Yetkililerden bize yardım etmelerini rica ediyorum."
"KARDEŞİMİN BULUNMASI İÇİN YARDIM BEKLİYORUZ"
Ramazan Nergiz’in ağabeyi Salih Nergiz ise, kardeşinin kendisinden Ankara’ya gitmek için 200 lira istediğini belirterek şunları söyledi: "Ben TIR şoförüyüm. Kardeşim ben Irak’tayken telefonla arayıp Ankara’ya gitmek için paraya ihtiyacı olduğunu ve kendisine 200 lira göndermemi istedi. Kardeşim ona gönderdiğim para ile onun yanına refakatçi olarak verilen ismini öğrenemediğimiz bir er ile Ankara’ya gitti. Aynı günün akşamı bölük komutanı babamı arayarak oğlunun firar ettiğini söyledi. Kardeşimin psikolojik sorunları yoktu ancak birliğindeki bir komutanı nedeni ile bu sorunları yaşamaya başladı. Biz ailece devletimize bağlıyız. Babam gazi ve emekli korucu başıdır, 30 yıldır devlete hizmet ediyoruz. Kardeşimin kaybolmasından sorumlu olan kişilerden şikayetçiyiz. Yetkililerden kardeşimin bulunması için yardım bekliyoruz." Gözü yaşlı Nergiz ailesi, kaybolan çocuklarının bulunması için yetkililerden yardım istedi.