Kayıt Yaptırmaya Gelen Öğrenciler İçin Stant Açtılar

Kayıt Yaptırmaya Gelen Öğrenciler İçin Stant Açtılar

Eskişehir’deki birçok kurum ve kuruluş, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala Eskişehir’e yeni kayıt yaptırmaya gelen üniversite öğrencilere yardımcı olmak amacıyla stant açtı.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Tepebaşı Belediyesi ile Odunpazarı Belediyesi, Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi, otogar ve tren garına Eskişehir’e üniversite kaydı yaptırmak isteyen öğrencilere, yardımcı olmak için stant açtı. Öğrencilere şehirde kolaylık sağlamak için açılan stantlarda, ulaşım, barınma ve kayıt işlemleri ile ilgili çeşitli bilgiler veriliyor.
Otogarda açtıkları stantla ilgili bilgi veren bir polis yetkilisi, öğrencilere yardımcı olmak içi 5-6 yıldır bu faaliyeti yaptıklarını belirterek; “Dışarıdan gelen öğrencilere; kayıt, barınma konusunda ne şekilde yardımcı olabiliriz diye düşündük. Bu yıl konsepti daha da büyüterek nasıl verimli olabiliriz diye böyle bir şey yaptık” dedi
Odunpazarı Belediyesi’nden bir yetkili ise, öğrencilere yardımcı olmak için sabah ve öğleden sonra olmak üzere dönüşümlü çalıştıklarını anlatarak öğrencilere rehberlik hizmetini verdiklerini söyledi.