Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki:

Kayseri’de Gayrimenkul ve Garimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından 6’ıncısı düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi’nde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Etrafımızdaki şehirlere verilen teşvik bize verilse, nüfusumuzu 2 kat, 3 kat artırırız” dedi.
GYODER tarafından düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi’nde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’ye yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Özhaseki, “Çok önemli gayretlerimiz oldu. Her gün yapılan gecekonduya mani olabilmek için projeler yürüttük. Vatandaşlara arsalar verdik. O zaman bu gecekonduları yıkma kavgası bitmiş oldu. Binlerce ev yapıldı. Ve gecekondu yapma durumu Kayseri’de bir anda bitmiş oldu. Binlerce gecekondunun dönüşümü gerekti. O günün şartlarıyla kimsenin dönüşümden bahsetmediği zamanlarda bir takım formüllerle bu sorunu çözmeye çalıştık. İnsanlara tapular verdik, neticesinde insanlar gecekondularını gönüllü olarak yıktı. Binlerce gecekondu gönüllü olarak yıkıldı” dedi.
Özhaseki ayrıca, “20 yıldır verdiğimiz gayretlerle Kayseri imarlı bir şehir haline geldi. şehirde bulunan bir takım çirkinlikleri gidererek hizmete devam ettik. Şehrin geleceği oradaki yöneticiler ile doğrudan bağlantılıdır. Eğer yönetici bilgili ise gayretli ise işiyle barışık ise vizyon sahibi ve çalışkansalar şehirler büyüyor ve gelişiyor. Değillerse zamanla durumları kötüleşiyor. Kayseri olarak bakanımızla, milletvekillerimizle şehrimizin ileri gelenleriyle işimizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“TEŞVİK İSTEDİ”
Zirvede konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, zirveye katılan bakanlardan teşvik istedi. Özhaseki, şunları söyledi:
“Etrafımızdaki bütün vilayetler teşvikli, biz teşvikli değiliz. Kayseri gibi Antep gibi Erzurum gibi vilayetlere bu teşvikler verilirse emin olun nüfusumuz 2 kat 3 kat artar ama biz bu nüfusu barındırırız. Buralardan İstanbul’a göçün önünü kesmiş oluruz. İnşallah bizim gibi 10 vilayet çıkar, 20 vilayet çıkar”