Kayseri Himaye Madde Bağımlıları Ve Aileyi Koruma Derneği Başkanı Hülya Turhan:

Kayseri Himaye Madde Bağımlıları Ve Aileyi Koruma Derneği Başkanı Hülya Turhan:

Kayseri’de ’Aile İçi İletişim ve Madde Kullanımı’ konulu düzenlenen programda konuşan Himaye Madde Bağımlıları ve Aileyi Koruma Derneği Başkanı Hülya Turhan, "Türkiye’de uyuşturucu kullanımı had safhada. Kayseri’de daha fazla. Çünkü biz yaptığımız çalışmalarda yüzde 80’ni illaki uyuşturucuyu denemiş. Bunun için çözüm gerekiyor" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen programda konuşan Himaye Madde Bağımlıları ve Aileyi Koruma Derneği Başkanı Hülya Turhan, "Şuan programımız sabah eğitimcilere, öğlen öğrencilere, akşamda velilere olmak üzere 3 aşamalı gerçekleşti. Uyuşturucu da farkındalık programı düzenlemeye çalıştık. Bunun için de çocuklarımız ve eğitimcileri birleştirdik. Programı düzenlemedeki amaç, Türkiye’de uyuşturucu kullanımı had safhada. Kayseri’de daha fazla. Çünkü biz yaptığımız çalışmalarda yüzde 80’ni illaki uyuşturucuyu denemiş. Bunun için çözüm gerekiyor. Bizde derneğimizi kurduk, 8 yıldır çocuklarla ilgileniyordum. Derneği tek başına idare etmek zor oluyor ve dernek çalışmalarında farkındalık oluşturmak amacındayız. Şuan önleme çalışmaları yapıyoruz. Bugün ki programımız tamamen dershane öğrencilerine ve onların ailelerine yönelik olacak" diye konuştu.
Tüm Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ataşçı ise, "Bugünkü programda asıl maksadımız bağımlılık yapan maddelere dikkat çekmek. Velilerimizi ve öğrencileri ayrı ayrı bilgilendirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz sınav kaygısı yaşıyorlar. Bu kaygının sonucunda istemesek de uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılık yapan diğer maddeleri kullanabiliyorlar. Bu konulara dikkat çekmek için programı düzenledik. İnşallah faydalı olur" şeklinde konuştu.