Kazakistan’da ’yaşlı Ve Engelliler Tıbbisosyal Huzur Evi’ne Destek

Kazakistan’da ’yaşlı Ve Engelliler Tıbbisosyal Huzur Evi’ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Kazakistan’da Yaşlı ve Engelliler Tıbbi-Sosyal Huzur Evi’ne malzeme desteğinde bulundu.
Batı Kazakistan Vilayeti Oral şehrinde 1945 yılında faaliyete başlayan ve yetmiş yıllık bir tarihe sahip olan huzurevi, 13 farklı milletten bakıma muhtaç 269 yaşlı ve 300 akıl hastalıkları bölümünde olmak üzere toplam 569 kişiye hizmet veriyor.
Daha önce aynı vilayette Kuşum ilçesinde bulunan ve donanımı TİKA tarafından gerçekleştirilen Kuşum Nöropskiyatrik Tıbbi-Sosyal Kurumu’nda tedavi gören çocuklar 18 yaşını doldurduktan sonra söz konusu huzurevinde bakımlarına devam ediliyor.
TİKA tarafından, Huzurevi’nde bulunan yaşlı ve engellilerin daha iyi şartlarda bakımlarının sağlanması amacıyla karyola, şilte, yastık, yorgan, nevresim takımı ve bilgisayar desteğinde bulunuldu.
Oral Vilayeti Vali Yardımcısı Gulnaz Kulzhanova, TİKA Astana Koordinatörü Mehmet Bodur ve huzurevinde ikamet eden yaşlı ve engellilerin de katılımıyla gerçekleştirilen teslim töreninde dost ve kardeş ülke Türkiye’ye teşekkür eden yetkililer,ayrıca Kazakistan genelinde gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.