Keçiören Belediyesi Suriyeli Mültecilere Kucak Açtı

Keçiören Belediyesi Suriyeli Mültecilere Kucak Açtı

Keçiören Belediyesi, iç savaşta anavatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilere kucak açtı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Keçiören Belediyesi olarak bu zor günlerinde yurtlarını terk etmek zorunda kalan tüm insanlara barınma, gıda ve giyim başta olmak üzere her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Eksik kaldığımız yerde ise Keçiören halkı o açığı hemen kapatıyor” dedi.
Suriye’de zulümden kaçan ailelerin ülkelerinde yaşadıkları acılar yürek dağlarken, Keçiören Belediyesi ilçe sınırlarında yaşayan mültecilerin her türlü sıkıntılarına ortak oluyor.
Keçiören ilçesinde mültecilerin yerleştirildiği Yeşilöz Mahallesi’nde ev ziyaretleri yapan Başkan Mustafa Ak ile dertleşen Suriyeli mültecilerin anlattıkları ise yürekleri dağladı.
Suriyeli Nahne İskif, Suriye’de durumun Türkiye’deki insanların tahminlerinin çok ötesinde kötü olduğunun altını çizdi.
İskif, Halep’de yaşadıklarının altını çizerek, “Her gün ama her gün aralıksız bombardımana maruz kaldık. Allah hiç kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Kendi canınızı değil, evlatlarınızın canından endişe ediyorsunuz. En son çocuklarımın çok yakınına bir top mermisi düşünce eşimle Türkiye’ye kaçmaya karar verdik. Daha sonra abim ve ailesi de bize katılmaya karar verdi. Yaklaşık 4 aydır Ankara’da misafiriniziz. Belediye Başkanı olan beyefendi bizim her türlü ihtiyacımız ile ilgilendi. Başımızı sokacak bir yuvamız ve yiyeceğimiz var. Bir gün bu kanlı savaş bitecek ve ülkemize geri döneceğiz. Ancak ben ve eşim ömrümüzün sonuna kadar bu sıkıntılı günlerimizde yanımızda olan Türk halkına ve yöneticilerine dua edeceğiz. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
“4 KIZ KARDEŞİMİ SAVAŞTA KAYBETTİM”
Suriye’de öğretmenlik yaptığını belirten Hanen İskif ise, şunları kaydetti:
“Savaş öncesi Suriye’de öğretmenlik yapıyordum. Bombalar düşmeye başlayınca önce elektrik, su gitti. Hayat aşırı pahalandı. Şöyle anlatayım Allah’a dua edip, aylarca oruç tuttuk. Geçler sürekli sokak ortasında öldürülüyordu. Bir gün bombardıman yaşandığı aynı apartmanda oturan 4 kız kardeşimin birden öldürüldüğü haberini aldım. Dünyam başıma yıkıldı. Bizim mahallede de bombardıman hızlanınca Türkiye’ye sığındık.
Burada tüm ihtiyaçlarımız Keçiören Belediyesi tarafından karşılanıyor. Allah’a şükür çok büyük eksiğimiz yok. Zaten mülteci konumundayız bu yüzden de çok büyük beklentimizde yok. Ancak Türk hükümetine yalvarırım çocuklarımızın eğitim probleminin çözülmesi lazım. Okul çağında çocuklarımız var yasal mevzuat olmadığı için okula gönderemiyoruz. En büyük problemimiz ne yazık ki sadece bu. Çocuklarımız zaten psikolojik olarak çok yıprandı. Savaş gerçekten çok zor. Anne baba olan herkes anlayacaktır. Bir şimşek çaksa çocuklar ağlamaya, kendilerini yere atmaya başlıyorlar.”
“EVİMİZ BİZ YOKKEN BOMBALANDI TÜM KOMŞULARIMIZ ŞEHİT OLDU”
Türkiye’nin yardımlarından dolayı teşekkürlerini ileten Yahya Zorun da, Türk halkından Allah’ın razı olmasını diledi. Her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenildiğini dile getiren Zorun, “Çok ama çok büyük sıkıntılar çektik. Allah hiç kimseyi çocuklarının canıyla sınamasın. Ailecek dışarıda olduğumuz bir gün evimiz bombalandı ve tüm apartman yıkıldı. Sayısı belli değil neredeyse tüm komşularımız şehit oldu. Hemen Türkiye’ye kaçtık. Günün birinde yurduma dönmek tek dileğim” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZIN KARNINI DOYURAMIYORDUK”
Amir Savuni ise yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
“Yaklaşık 5 ay önce Türkiye’ye kaçtık. Halep’de elektrik tesisatçısıydım. Savaş kenti yaşanmaz kıldı. Düşünün ki, su, elektrik, iş, yiyecek hiçbir şey yok. Çocuklarımızın karnını artık doyuramaz olmuştuk. Şimdi bu zor günlerimizde Türkiye’de huzur bulduk. Sıcak bir evimiz, yiyecek yemeğimiz ve en önemlisi can güvenliğimiz var. Bize kucak açan Türk halkına ve tüm yetkililere şükranlarımı sunuyorum.”
“TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ ATA YADİGARIDIR”
Suriyeli mültecilerin her sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Suriye’deki dramın bitmesi için Allah’a her gün dua ettiklerini söyledi.
Tüm Keçiören halkının Suriyelilere verdikleri desteklerden dolayı da teşekkürlerini ifade eden Ak, “Tüm Keçiören halkına da kardeşlerimize gösterdikleri yardımlaşma ve dayanışma içinde teşekkür erdim. Keçiören Belediyesi olarak bu zor günlerinde yurtlarını terk etmek zorunda kalan tüm insanlara barınma, gıda ve giyim başta olmak üzere her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Eksik kaldığımız yerde ise Keçiören halkı o açığı hemen kapatıyor. Şu anda ilçemizde sadece Suriye değil, Somali, Irak, Afganistan, Yemen ve Sudan’dan gelen bine yakın mülteci ikamet etmektedir. Göreve geldiğimizde ‘Keçiören’de bir tek kişi bile yalnız değildir. Her türlü sıkıntıda halkımızın yanında olacağız’ demiştik. Bu bize sığınan mülteciler içinde geçerlidir. Bu ilçe sınırları içinde yaşayan herkes bizim sorumluluğumuzdadır ve sorumluluklarımızı sonuna kadar farkındayız. Dünyada bile ünlü olan Türk misafirperverliği ayrıca bizim için ata yadigarıdır. Zaten hükümetimizde bu konuda bize her türlü desteği sonuna kadar veriyor. İnşallah Suriye’deki bu kanlı savaş bir an önce mazlumlar lehine biter ve zalim hak ettiğini bulur” şeklinde konuştu.