Keçiörenli Gençler Muhteşem Süleyman’ı Tanıdı

Keçiörenli Gençler Muhteşem Süleyman’ı Tanıdı

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Okullarda Yaşayan Değerlerimiz’ projesi kapsamında Keçiörenli gençlere bu defa Osmanlı İmparatorluğu’nun 10’uncu padişahı Kanuni Sultan Süleyman tanıtıldı.
‘Muhteşem Süleyman’ lakaplı Kanuni Sultan Süleyman’ı anma ve anlama programı, Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Programı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de izledi. Başkan Ak, program öncesinde öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ minyatür sergisini gezdi.
Uygulanan bu proje sayesinde öğrencilere okudukları okullara adını veren devlet büyüklerinin tanıtıldığını ifade eden Başkan Ak, “Kanuni Lisesi Keçiören’in en havalı liselerinden bir tanesi. Kanuni’nin adını taşıyan lisede okumak ayrıcalıktır. Lisenizin meslek lisesi olması da beni mutlu ediyor. Bende meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. Biliyorsunuz bir dönem meslek liselerinin önüne engeller konulmuştu. Çok şükür artık meslek liseliler de istediği üniversiteye gidebiliyor” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi gençlerin amacının ‘çok çalışmak’ olması gerektiğini belirten Başkan Ak, “Bir meslek lisesi mezunu olarak çok çalıştım ve bu makamlara geldim. Bu makamları sizlere bırakmaya hazırız. Bunu içinde sizlerin de çok çalışması gerekiyor. Geçmişimize sağlam bakmalıyız. Geçmişiyle bağlarını koparanlar gelecek kuramazlar. Geçmiş dönemde kurulan birçok devleti ve Türkiye Cumhuriyetini atalarımız kurdu. Avrupa’ya gittiğimizde atalarımızın kurduğu devletlerin birçok izlerini görüyoruz. Biz güçlü bir devlet ve büyük bir milletiz. Atalarımız bizlere güzel bir miras bıraktılar. Bu mirasa iyi sahip çıkalım. Cenabı Allah sizlere hangi alanda milletimize hizmette bulunmak istiyorsanız onu nasip etsin” diye konuştu.
Mustafa Kılıçgil ise, Kanuni Sultan Süleyman’ın tarihsel süreçte önemli bir misyon oynadığını vurgulayarak, “Bir siyasetçi ve devlet adamı olmasının yanında engin hoşgörüsüyle entelektüel yapısıyla zamana ve çağa imzasını attı. Ecdadımızı sizlere tanıtmaya devam edeceğiz. Sizler tarihini anlayan, dersler çıkaran ve geleceğe daha iyi hazırlanan gençler olacaksınız” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler Kanuni Sultan Süleyman’ın siyasal, askeri, sanatsal ve kültürel faaliyetleriyle bilime katkılarını anlattı.