KEMER BELEDİYESİ’NDEN YIKIM AÇIKLAMASI

KEMER BELEDİYESİ’NDEN YIKIM AÇIKLAMASI

Kemer Belediyesi Başkan Vekili Recep Yılmaz, belediyenin üç aydır sürdürdüğü yıkımlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Kemer Belediyesi Başkan Vekili Recep Yılmaz açıklamasında, "Beldibi’nde devam eden kaçak yapıların yıkımının muhatabı Kemer Belediyesi fakat protestoların muhatabı Kemer Belediyesi değildir. Beldibi’ndeki yıkımların sebebi daha önceden yıkım kararı alarak uygulamayan ve bu kararı esnafı karşı kullanarak Beldibi’ni kaderiyle baş başa bırakan yerel yönetimlerdir" sözlerine yer verdi.
Açıklamasında belediyelerin kanunlarla bağlayıcı görevleri arasında sorumluluk bölgelerinde kaçak yapılaşmayı önlemek ve varsa bunu ortadan kaldırarak, imara uygun yapılaşma ve şehirleşmeyi sağlamak olduğunu hatırlatan Yılmaz şunları kaydetti:
"Gelinen noktada da belediyemiz sadece daha önce alınmış olan kararları uygulayıcı pozisyonundadır. Beldibi yıllarca yerel yönetimlerin hem korkulu rüyası olmuş hem de bağlı olan belediyeler tarafından ne yapılacağı belli olmayan bir karmakarışık bir durum ortaya çıkmıştır. Öyle ki, Hazine arazilerini Devlet adına korumak ve kollamak adına ilgili resmi kurumlar bile Beldibi’nin kaçak yapılarla dolmasına göz yummuş ve bugün, bu çarpık ve kaçak yapılaşma sorunu bir kangren haline gelmiştir. Kısa vadede ne kadar sıkıntılı bir süreç yaşanıyor olsa da, çekilen sıkıntıların hepsi Beldibi Mahallemizi ve bütün olarak Kemer’in geleceği içindir."