Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu, ilk toplantısını Başkan Yasmina Lokmanoğlu yönetiminde yaptı. Toplantıda, Mersin kent Konseyi’nin daha verimli çalışması ve çalışmalara kent dinamiklerinin de dahil edilmesi konuları ele alındı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı, Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu başkanlığında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Lokmanoğlu, Mersin Kent Konseyi’nin demokratik bir yapıda oluştuğuna dikkat çekerek, bu yapının siyasetten uzak ve bu kentte yaşayan insanları da ortak ‘Kentlilik Kimliği’ çerçevesinde, Mersin kenti için söz sahibi olarak gören bir yapı olduğunu belirtti. Lokmanoğlu, “Mersin Kent Konseyi Genel Kurul toplantısından sonra yapacağımız ilk Yürütme Kurulu toplantısında, Kent Konseyi’nin oluşumuna yönelik önemli konularda kararlar alacağız ve Mersin Kent Konseyi’nin, kentin gelişimine katkı sunacak çalışmalar ile başarılı olacağına inanıyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın Genel Kurul’da yaptığı konuşmada ifade ettiği, ‘Kent Konseyi’nin siyasetten arınmış bir oluşum olması gerektiği’ yönündeki açıklamasını gerçekten çok önemsiyorum. Kent konseylerinin sadece belediyeler ile iç içe girmiş bir yapılanmasının, istenilen faydayı sağlayamayacağını düşünüyorum. Yürütme Kurulu’na seçilen ve her meslek grubunun temsilcilerinden oluşan bu karma yapının sağlayacağı katkılar ile Konsey çalışmalarında başarılı olunacağına inanıyorum" dedi.
Mersin Kent Konseyi’nin görev, yetki ve sorumlulukları hakkında da bilgi veren Lokmanoğlu, “Yapacağımız çalışmalarda istenilen verimin alınabilmesi için mutlak suretle belediye kanunları çerçevesinde, belediyenin görev ve sorumluluğunda olan konulara ağırlık verilmesi gerekmektedir. Kent konseylerinin çalışma sonuçlarının belediye meclisinde görüşüleceği dikkate alındığında, bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Yürütme Kurulu üyeleri toplantıda daha sonra kentin en önemli sorunlarının neler olduğu ve bu sorunlara karşı nasıl çözümler oluşturulacağı konusunu tartıştılar. Lokmanoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kent Konseyi’nin daha aktif ve sonuç odaklı çalışma sergilemeleri için bugünkü toplantıda çalışma grupları ve çalışma konuları ile kadın ve gençlik meclislerinin oluşturulması konuları ile yönetmelik gereğince Eylül ayı içerisinde yapılacak olan Mersin Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın gündemini oluşturacağız.”
Toplantıda, kent için 16 tane çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi.