Kent Konseyinin Ana Gündemi Ereğli’nin Tanıtımı Oldu

Kent Konseyinin Ana Gündemi Ereğli’nin Tanıtımı Oldu

Kent Konseyi Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in başkanlığında toplandı.
Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantının ana gündem konusu Strateji Koordinatörlüğünde oluşturulan çalışma gruplarının Kent Konseyine entegre edilmesi ve Ereğli’nin tanıtılması oldu.
“Bu şehri birlikte yönetelim” diyen Başkan Özgüven, modern şehirlerde ve ülkelerde as olanın insan olduğunu ve insan odaklı hizmetlerin hayatı kolaylaştıracak şekilde sunulduğunu kaydederek, Ereğli’de de bu tür hizmet kalitesini sunmak istediklerini söyledi. Kent Konseyinde ortaya atılan fikirler arasında Ereğli’nin tanıtımı ön plana çıktı. Bu konuda proje geliştirilmesi ve yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Ereğli’nin tanıtılması noktasında özellikle Şehzade Mustafa’nın boğdurulduğu alanın değerlendirilmesi gündeme getirildi ve alanda aslına uygun olarak çadır kurulması ve anıt mezar yapılması, tarihi bilgiler ışığında şehir müzesinde tanıtım yapılması noktasında görüş birliğine varıldı.
Kentin ne zaman kurulduğu, hangi aşamalardan geçtiği ve geldiği noktanın ele alınması gerektiği konusunda da fikir birliği oluşurken bu konuda bir tanıtıcı kitabın hazırlanabileceği belirtildi.