KEŞAN’DA KALORİFER KAZANLARI HABERSİZ DENETLENDİ

KEŞAN’DA KALORİFER KAZANLARI HABERSİZ DENETLENDİ

Edirne’nin Keşan ilçesinde Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ve İl Çevre Müdürlüğü’nden gelen ekipler ilçedeki hava kirliliğini önleme ve azaltma çalışmaları kapsamında kalorifer kazanlarını habersiz denetledi.
Edirne Çevre İl Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Tufan Yılmaz Pepeoğlu ve Çevre Mühendisi Abdülkerim Özgüven ile Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelinden oluşan ekip habersiz denetimleri gerçekleştirerek yakma saatlerine uyulması konusunda yakıcılara ve apartman yöneticilerine bilgiler verdi. Kurallara uyulmasını isteyen görevliler, kazanların sabah 06.00-09.00, akşam 16.00-19.00 saatleri dışında yakılmasının da hava kirliliğinin önlenmesi ve azaltılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Ekipler, yakma saatlerine uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu’nun emre aykırı davranış maddesine istinaden idari para cezası uygulamaya başladıklarını bildirdi.
Yetkililer, hava sıcaklığının 15 derecenin altına inmesi halinde kazanların yakılması gerektiğini ve buna da özen gösterilmesini isterken, hava kirliliğini etkileyen sebepleri ortadan kaldırabilmek için kış mevsimi boyunca denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti.