Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldi

Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da aralarında bulunduğu CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da yer aldı.

Gazete Duvar'ın edindiği bilgiye göre belediye başkanları CHP lideri Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını sordu. CHP lideri şubat ayının ortasını işaret ederek bu tarihte Altılı Masa'nın adayını açıklayabileceğini söyledi.

ADAYIN BİR AN ÖNCE AÇIKLANMASINI TALEP ETTİLER

Belediye başkanları CHP liderine, adaylığın bir an önce açıklanması gerektiğini, sahaya çıkıp sürece her türlü katkıyı sunacaklarını ifade etti. Sahada herkesin "aday kim" diye sorduğunu belirten belediye başkanları Kılıçdaroğlu'na, "Biz söylüyoruz adayın sizin olduğunuzu, sizi önerdiğimizi ama Altılı Masa'nın karar vereceğini söylüyoruz. Ama insanları çok da tatmin etmiyor. Herkes bir an önce adayı öğrenmek istiyor. Bunun da hızlandırılması iyi olur. Bir an önce açıklanırsa biz de sahada daha rahat çalışırız" dedi.