Kılıçdaroğlu'dan İslam Eserleri Müzesi'nin açılışında önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu'dan İslam Eserleri Müzesi'nin açılışında önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Haksızlığın karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır diyor inancımız. Eğer çocukların kanı akıyorsa o çocuklara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. İslam dünyasında barış İslam dünyasında huzur olmalıdır.

'ADALETİN OLMADIĞI BİR DEVLET AYAKTA DURAMAZ'

Bunlar bizim kültürümüzün parçasıdır ama biz kültürümüzü unuttuk. Bilime en büyük katkıyı yapan inanç İslamiyettir. Diğer canlıları insanlardan ayıran temel nokta insanların düşünmesi ve aklını kullanmasıdır. Bütün canlılar için düşünen sadece insanoğludur. O zaman sormamız gerekiyor madem dinimiz, madem sevgili peygamberimiz böyle emretti nasıl oluyor da İslam dünyası geri kalıyor. Nasıl oluyor da bir taraftan Rusya bir taraftan ABD silah satıp, savaşın diyor. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta duramaz.

Niye öldürüyoruz birbirimizi. İslam dünyası birleşmiyor. Bir tarafta safa içinde yaşayanlar bir tarafta sefalet içinde yaşayanlar var. Adaleti emrediyor bizim dinimiz. Adil olacaksınız, eşitlikçi olacaksınız. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diye boşuna denmemiştir. Komşum açken ben tok yatıyorsam benim Müslümanlığım sorgulanır.

Biz aynı şeyi bütün belediyelerimizde yapmak istiyoruz. Belediye Başkanlarımızdan iki şey istiyoruz seçildiğin andan itibaren hiç kimseyi ötekileştirmeyeceksin. Sana oy versin veya vermesin.

Belde halkına hizmet edeceksin. Nerede eksik varsa oraya hizmet vereceksin. Yoksula yardım yapacaksan yoksulun onurunu kırmadan yapacaksın. Bizim belediye başkanlarımızdan istediğimiz budur.