Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş adayımız olabilir

Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş adayımız olabilir

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mansur Bey Cumhurbaşkanı adayı olabilir ama önümüzdeki süreci göreceğiz." dedi.

"O GÖRÜNTÜLER VAR"

Yerel seçimlerden önce Başbakan'ın Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntüleri izlerken çekilen videosunu gördüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, bu konuyla ilgili soruya ''O görüntüler var. Bir bölümü internete düştü zaten. Yalanlıyor mu? Yalanlamıyor. Dava açamaz'' yanıtını verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te yayınlanan 5N1K programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Seçim öncesi bir kurultay yapmak için il ve ilçelerde çalışma yapmak gerekiyor. Genel seçimlere CHP Kemal Kılıçdaroğlu ile girecek. Mansur bey aslında kazandı. Ben onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyorum. Mansur Bey Cumhurbaşkanı adayı olabilir ama önümüzdeki süreci göreceğiz. Cumhurbaşkanı adaylarımız var ama bu adayların açıklanması için belli bir zamana ihtiyacımız var.

"BEN CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ADAY DEĞİLİM"

Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağım. Siyasi partilerin başkanlarının o makama aday olmalarını çok şık bulmuyorum. Siyasal kimliği öne çıkmış bir kişinin olması bence doğru değil. Şu anda MHP ile bir görüşmemiz yok ama görüşmeyeceğiz diye bir şey yok. Biz illa bizim adayımız seçilsin demiyoruz. Kampanyayı adayın götürmesi lazım.

"HAŞİM KILIÇ DA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Cumhurbaşkanlığına ilişkin özel bir çalışmamız var.

"ERDOĞAN İÇİN DE KOMİSYON İSTEYECEĞİZ"

Meclis soruşturma komisyonu kuruldu. Dünya  kadar ses kayıtları var. Bakanların çocuklarının ses kayıtları var. Önümüzdeki günlerde Erdoğan için de bir komisyon isteyeceğiz. Bir başbakan ben temizim diyorsa gidip aklanacak. Eğer bir CHP'li bir yolsuzluk olayı içinde ise o kesinlikle dışarı bırakılır. Erdoğan için de komisyon kurulması lazım. Onun da hesabını vermesi lazım. Kamuoyunun tepkisi üzerine 4 bakan istifa etti.