Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti ile Yeniden Refah görüşmesine olay yorum

Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti ile Yeniden Refah görüşmesine olay yorum

Seçimlere kısa süre kala ittifaklarda da hareketlilik arttı. AK Parti'nin görüştüğü partiler arasında yer alan Yeniden Refah Partisi'nin(YRP) Cumhur İttifakı'na katılmak için sunduğu bir şart tartışmaları da beraberinde getirdi.

YRP'DEN TARTIŞMALI İSTEK

Yeniden Refah Partisi'nin cinsel suç ve cinsel şiddet vakalarında delil yetersizliği durumunda kadının ve çocuğun beyanının esas olduğunu öngören 6284 sayılı Kanun'un kaldırılmasını şart koştuğu belirtildi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

"MÜTEDEYYİN GENÇLERİN YERİ DE MİLLET İTTİFAKI'DIR"

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Son gelişmeler şunu net göstermiştir ki, mütedeyyin gençlerin yeri de Millet İttifakıdır. Üzülerek görüyorum ki, Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüşmüştür…"

Kılıçdaroğlu, 12 Mart'ta yaptığı açıklamada da, "Biz baskıcı olan her şeyden arındık, demokratikleştik. Onlar en baskıcı olanı yanlarına çektiler. Kadına şiddetin önlenmesi kanununa savaş açanı ittifak ortağı yaptılar. Kazanım ve özgürlüklerinizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" demişti.

Kılıçdaroğlu, bu açıklamasının ardından 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"a dikkat çekerek, "Paylaşımı alıntılayan AK Parti milletvekillerine teşekkür ederim. Panikle yazdıklarına göre, İletişim Başkanlığı da bu konunun ne kadar önemli olduğunun farkında. 6284'ün kaldırılmasına asla izin vermemeliyiz. Bu tüm kadınların ortak meselesidir" açıklamasını yapmıştı.

kaynak: ANKA