Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey belde belediyesini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada çiftçinin, çalışanın, esnafın, sanayicinin huzurunun olmadığını, herkesin ekonomik açıdan sıkıntı yaşadığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bütün mesele sorunu çözecek olan kişiyi, sorunla muhatap etmekle. Kişiyi sorunla muhatap edecek kişi sizlersiniz. Yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünü açacaksınız. Önünü açacaksınız ki biz de Türkiye'nin önünü açalım" diye konuştu.

Cumhuriyeti, bayrağı, vatanı savunmanın herkesin ortak görevi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Umutsuz değilim, siz de sakın ola umutsuzluğa kapılmayın. Önümüzde baharda bir yerel seçim var. Biz belediye başkanlarımızdan iki şey bekleriz; bir seçildiğin andan itibaren hiçbir ayrım yapmadan, bütün belde halkına hizmet etmek. 'Bu bana oy vermedi' diye bir ayrım yapmadan. İki; yapılan her harcamanın hesabını millete vermek. Bunları yaptığı zaman biz belediye başkanlarımızı başımız üstünde taşırız" değerlendirmesinde bulundu.

'BİR AÇLIK SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ'

Türkiye'de ekonomik kriz olduğunu, çiftçilerin bunu henüz hissedemediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"En büyük endişem; seneye çiftçi mahsulünü ekecek mi, ekmeyecek mi? Ektiği ürünün karşılığını alamaz, zarar ederse nasıl ekecek? Bir açlık sorunuyla her an karşı karşıya gelebiliriz. Sizden istediğim; bu ülke her sorununu aşabilecek kapasitedir. Önümüzde bahar var. Şimdi hep beraber bahar ayında, yerel seçimlerde bahar temizliği yapacağız. Bunu yapmak zorundayız. Bunun, bakın partilerle de bir alakası yok. Borç almadan bir ülke yönetilemiyorsa hepimiz oturup düşünmeliyiz. Artık borcu bırakın, borcun faizini ödeyemez durumdayız. Kapı kapı dolaşıyorlar ama elin oğlu borç vermiyor. Yönetimde bir güven sorunu var ve bu güven sorununu tüm dünya görüyor. Baharda Allah nasip eder de vatandaşın da oyuyla Ankara'yı, İstanbul'u, Balıkesir'i, Denizli'yi, Antalya'yı, Mersin'i alırsak Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Bütün dünyaya güven vereceğiz. Biz bu ülkeyi hiçbir ayrım yapmadan, en güzel şekilde ve onuruyla yönetiriz. Belediyelerden başlayarak yukarıya doğru tırmanacağız."