Kılıçdaroğlu: Vazgeçmeyeceğiz, canımız feda olsun

Kılıçdaroğlu: Vazgeçmeyeceğiz, canımız feda olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoya yapılan saldırı sonrası programını değiştirmedi ve Artvin Ardanuç'ta partililerin karşısına çıktı.

Otobüsün üzerinden kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, "Ne terör bizi yıldırır ne de başkaları, vazgeçmeyeceğiz, canımız feda olsun" diyerek, şöyle devam etti:

"Bugün buraya zorlu bir yolculukla geldik, Ardanuç'a gelirken bir terör saldırısıyla karşılaştık. Bir şehidimiz var, beni en çok üzen o. Keşke bir eve ateş düşmesiydi. İki yaralımız var. Ne olursa olsun, gideceğim! Vatandaşa söz verdim, ucunda ölüm de olsa gideceğim."


Cerablus harekâtına değinen CHP lideri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sonuna kadar arkasında olduklarını ve IŞİD'in temizlenmesini desteklediklerini söyledi:

"Şimdi bu IŞİD denen terör örgütüne dersini vermek için ordumuz Cerablus'a girdi, sonuna kadar arkasındayız, sonuna kadar destekliyoruz."



Yaşanacak bir Türkiye için camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün bir Osmanlı paşası olduğunu ve Cumhuriyet'in temellerini bu ilkeler üzerine kurduğunu vurguladı.