Kılıçdaroğlu'ndan İnce'ye rakılı gönderme

Kılıçdaroğlu'ndan İnce'ye rakılı gönderme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yle başkanlık yarışına girdiği olağanüstü kurultayda partililerine seslendi. Kılıçdaroğlu, kendisinden önce konuşan diğer başkan adayı İnce'nin 'parti sağa kayıyor' eleştirisine yanıt verirken, Atatürkçülük eleştirileriyle ilgili de sert ifadeler kullandı.

CHP Kurultayı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin "parti sağa kaydı" eleştirisini yanıtladıktan sonra, seçimlere ilişkin vaadlerini açıkladı.

Türkiye'deki en büyük sorunun yoksuzluk olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, çözüm için projeler hazırladıklarını söyledi. "Biz yoksullukla ilgili proje hazırladık diye şimdi sağa mı kaydık" dedi.

"HERKESİN ARABASI, İŞİ, YAZLIĞI OLSUN"

Devamında Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Biz istiyoruz ki, herkesin arabası, işi, yazlığı olsun" 
Kemal Kılıçdaroğlu, 18.Olağanüstü kurultayında partililere seslendi. Kendisinden önce konuşan Muharrem İnce'ye bakarak kendisine yaptığı eleştirilerini yanıtladı.

"BANA ÇALIŞAN ADAM LAZIM, RAKI SOFRALARINDA KONUŞAN ADAM DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, İnce'ye dönerek "CHP elitist bir parti diyorlar. Elitlere saygım var, aydındır. Ama bir elitistler var. Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Bunu herkes iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil. Elitizmi reddediyorum. Dersimli Kemalim, devrimci Kemalim. Bir cumhuriyet çocuğuyum ben. İnsanıma aşığım ben." dedi.

İNCE RAKI MASALARINDA VE İÇKİ İÇERKEN GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

CHP Genel Başaknlığına aday olan Muharrem İnce'nin geçtiğimiz senelerde rakı masalarında ve içki içerken görüntülenmişti.

CHP SAĞA KAYDI DİYORLAR

"Öyle ki uzun uzun öyle konuşmayacağım. Diyorlar ki CHP sağa kaçtı. CHP özgürlük ve demokrasi partisidir.

ÖYM'LERİ EN ÇOK ELEŞTİREN BENİM

Beni iyi dinleyin. Siyasal partiler yasasının değiştirilmesiyle ilgili mücadele eden CHP'dir. Şimdi biz sağa mı kaydık. ÖYM'leri benim kadar eleştiren benim gibi başka bir lider olmamıştır."

DENİZ GEZMİŞ DERKEN DİLİ SÜRÇTÜ: DENİZ BAYKAL'IN MEZARI

Kılıçdaroğlu, konuşmasında "Hangi CHP genel başkanı Deniz Gezmiş'in mezarına gitmedi. " demek isterken dili sürçerek "Deniz Baykal'ın mezarı" dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

İKTİDAR OLUNCA SADECE SOLCULARA HİZMET ETMEYECEĞİZ

"Bizim devrimciliğimiz kağıttan devrimcilik değil, bizim devrimciliğimiz yürek ister. Baskıcı devlete karşı çıktım, her zaman karşı çıkacağım. Ben sağcı-solcu ayrımı yapmadan tüm insanlarımı seviyorum. Çünkü bizim anlayışımıza göre iktidar olduktan sonra sadece solculara hizmet etmeyeceğiz.

YOKSULLUKLA İLGİLİ PROJE HAZIRLADIK DİYE SAĞA MI KAYDIK

Bu ülkenin en temel sorunu Yoksulluktur. Biz yoksullukla ilgili proje hazırladık diye şimdi sağa mı kaydık. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz.