Kim Jong-un ilk kez kızıyla görüntülendi

Kim Jong-un ilk kez kızıyla görüntülendi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) haber ajansı KCNA, füze denemesine ilişkin yayımladığı haberde, lider Kim Jong-un ile ismi belirtilmeyen çocuğunun fotoğraflarına yer verdi.

EL ELE YÜRÜDÜLER

“Hwasong-17” füzesinin fırlatış anına ait fotoğraflarda Kim’in, elinden tuttuğu 12-13 yaşlarındaki beyaz montlu bir kız çocuğu ile tekerlekli füze platformunun önünde yürüdüğü, füzenin piste taşınmasını izlediği, dikey konuma getirildikten sonra pistte dolaştığı görüldü. Kim’i, fırlatışı gözetleme kulesinden izlerken gösteren diğer bir fotoğrafta da beyaz montlu çocuk Kim’in yanında yer alıyor.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un ve kızı

İLK KEZ KAMERA KARŞISINA ÇIKTI

KCNA’nın haberinde isminden bahsedilmeyen çocuk, ilk kez görüntü verdi. ABD’li basketbolcu Dennis Rodman, 2013 yılında ülkeye yaptığı ziyaret sonrasında İngiliz Guardian gazetesiyle yaptığı söyleşide Kim ile eşi Ri Sol Ju’nun “Ju Ae” adında bir bebeği olduğunu söylemişti. Rodman, “Bebekleri Ju Ae’yi kucağıma aldım, Bayan Ri ile de konuştum” demişti.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti devlet medyası, Kim ile Ri’nin dünya evine girdiği haberini Temmuz 2012’de duyurmuştu. KDHC istihbaratı, evlilik töreninin aslında üç yıl önce yapıldığını fakat açıklanmadığını ülke makamlarıyla paylaşmıştı.

Kim’in eşi Ri, 2018 yılından sonra devlet medyasında “saygıdeğer first lady” unvanı ile anılmaya başlanmıştı. Ri’nin 2012’de hamile olduğu öne sürülmüştü.

KITALARARASI FÜZE DENEMESİ

KDHC Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı açıklamada, ülkenin doğu yönüne yerel saatle 10.18’de kıtalararası balistik füze fırlattığını duyurmuştu.

Japonya Savunma Bakanlığı da yerel saatle 11.23’te, füzenin Japon ulusal münhasır bölgesi içine düştüğünün tahmin edildiğini açıklamıştı. Havada 69 dakika kalan füzenin 6 bin kilometre irtifaya çıkarak, yaklaşık 1000 kilometre menzile ulaştığı kaydedilmişti.

ABD, Japonya ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, fırlatışın ardından Tayland’da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’nde acil toplantı düzenlemişti. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in çağrısıyla yapılan toplantıya Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve Güney Kore Başbakanı Han Duck Soo’nun yanı sıra Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda başbakanları da katılmıştı.