"Kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız"

"Kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız"

Türkiye'ye yönelik husumetlerin altındaki sebeplerden birinin İstanbul olduğunu belirten Erdoğan, "Yaklaşık 600 yıldır bizim olan bu şehri, hala bize çok görenler olduğunu biliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projeleri'nin toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Esenler Osmanlı döneminde bir kaç köyden müteşekkil iken Cumhuriyet döneminde aldığı büyük göçle yarım milyon nüfusa sahip bir ilçe haline gelmiştir. İstanbul'un en çok göç alan yerlerinden biri olan Esenler ilçemizi yaptığımız yatırımlar ve başlattığımız kentsel dönüşüm projeleri ile çarpık şehirleşmenin pençesinden büyük ölçüde kurtardık.

Dünün mahrumiyet bölgesi Esenler bugün hamdolsun Avrupa yakasının en gözde bölgelerinden biri haline gelmiştir. Bu İstanbul öyle bir şehir ki büyüklüğünden kaynaklanan tüm sıkıntılarına rağmen aşkı, sevdası, bağlılığı daha ağır basan insanı kendine meftun eder.

İSTANBUL'U HALA BİZE ÇOK GÖRENLER VAR

Her şeyi ile bizimdir bizim İstanbulumuzdur. İster Esenler'de ister Beyoğlu'nda ister Çekmeköy'de ister Adalar'da yaşayalım ama yeter ki bu şehrin havasını soluyalım. Bugün eserler yine bir başka. Heyecan, coşku genci ile yaşlısı ile yine Esenler'de var. Esenler 31 Mart'ta sandıkları patlatmaya var mıyız? Şimdiden kapı kapı dolaşmaya var mıyız? İnşallah yine İstanbul'da Esenler 31 Mart'ta inanıyorum ki bir başka olacak. Yaklaşık 600 yıldır bizim olan bu şehri, hala bize çok görenler olduğunu biliyoruz.

Ülkemize ve milletimize yönelik husumetlerinin altındaki sebeplerin en başında gelenlerden biri işte İstanbul'dur. İstanbul'a ne kadar sahip çıkarsak, sıkı sıkıya sahip çıkarsak ülkemizin geleceğine de o derece büyük katkı yaptığımızı biliyoruz.

ONLARIN HAYALLERİ BİLE ULAŞAMAZ AMA BİZ YAPTIK

AK Parti döneminde hayata geçirdiğimiz dünya çapındaki projelerle sadece İstanbul'u değil Türkiye'nin tamamını büyüttüğümüzü, güçlendirdiğimizi söylüyorum. Marmaray, Avrasya Tüneli bizden önce böyle bir şey var mıydı? Hayaldi değil mi? Şimdi denizin altından hem Marmaray ile gidiyoruz hem de araçlarımızla gidiyoruz. Bunları AK Parti iktidarı olarak biz yaptık bay Kemal.

Onların hayalleri bile ulaşamaz ama biz yaptık. Bizden önce Boğaz'ın üzerinde iki köprü vardı. Üçüncüyü yaptık mı? Yaptık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü dedik ki yetmez, bir de İstanbul'u İzmir'e bağlayalım neyle, Körfez geçişinden de bir geçiş lazım. Osman Gazi Köprüsü'nü de orada yaptık. İstanbul Kocaeli arasında. Onlar konuşur biz yaparız farkımız bu. Bu şehirde üretilen her değer her zenginlik her faaliyet dalga dalga tüm şehirlerimizi bölgemizi ve dünyayı etkiliyor. Yabancı misafirler geliyor, liderler onlara bak denizin altından raylı sistem geçiyor bak buradan Avrasya Tüneli arabalar geçiyor şaşırıyorlar. On sene önce geldiklerinde burada böyle bir şey olmadığını söylüyorlar. Bunlar, şu 15 seneye sığmış olan eserlerimiz. 

İSTANBUL'UN 2040'A KADAR SU SORUNU YOK

Şimdi bu sevinci gençler 31 Mart akşamı birlikte yaşamaya var mıyız? Biz İstanbul'a işte hep böyle bakıyoruz. İşte bu heyecanla bu şevkle hizmet ediyoruz. 1994 yılında bu şehri yönetme sorumluluğunu bu kardeşinize verdiniz. İstanbul'da yeni bir dönemi başlattık mı? Kardeşlerim biz İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda İstanbul'un hali neydi. İstanbul'da çöp dağları var mıydı? İstanbul'da su var mıydı? İstanbul'da hava kirliliği var mıydı? Peki bunları kim yok etti? Çöp dağlarını kaldırdık. Kimden almıştık İstanbul Büyükşehir Belediyesini CHP'den. Susuzluğu giderdik nereden biliyor musunuz? 180 kilometre uzaklıktan Istranca Dağları'ndan dağları delerek İstanbul'a su getirdik. Anadolu yakasında da Sakarya'dan İstanbul'a su getirdik. Boğazın altından alternatif tüneller yaparak suyu Anadolu yakasında sıkıntı olursa Avrupa yakasından, Avrupa yakasında sıkıntı olursa Anadolu yakasından suyu deplase edelim dedik. İstanbul'un su sorununu çözdük 2040 yılına kadar böyle bir sorun yok.

BUNLARI BİZE CHP YAŞATTI

Bunu bütün genç arkadaşlarınıza anlatmanız lazım. Çünkü gençlerimizin çoğu bunları bilmiyor. Anlatın bilsinler bakınız CHP çöp demektir, CHP susuzluk demektir, CHP hava kirliliği demektir, CHP yoksulluk demektir, CHP yasaklar demektir ve CHP değerli kardeşlerim yoksulluğun daniskası demektir.

İşte o yokluğu, o yoksulluğu aramızdaki yaşlı amcalarımız iyi bilir. Biz de babalarımızdan o nüfus kağıtlarındaki mühürleri görünce öğrendik. Ne çileler çekmişler ne sıkıntılar yaşamışlar biz de gençlik yıllarımızda mazot kuyruklarını biliriz, benzin kuyruklarını biliriz, gaz yağı kuyruklarını biliriz. Bunları bize CHP yaşattı. Utanmadan sıkılmadan şimdi farklı şeyler konuşuyorlar. Şimdi önümüzde yeni bir seçim var yeni bir yol ayrımı var biz diyoruz ki; İstanbul'u sadece 2023 Türkiye'sinin zirvesindeki yerini güçlendirmekle kalmayacak 2053 ve 2071 vizyonlarımızın da lokomotifi yapacağız. Bunun için kentsel dönüşümden millet bahçelerine, finans merkezinden kültürel varlığını korumaya kadar her alanda İstanbul'u çok daha ileri hizmetlere kavuşturmaya talibiz.

Yatırım bedeli 55 trilyon lira olan millet bahçemizi (15 Temmuz Millet Bahçesi), bugün resmen hizmete açıyoruz.

TERÖRİSTLERİ AÇTIKLARI ÇUKURLARA GÖMÜYORUZ

Zeytinlik operasyonunu, Afrin operasyonunu yaptık mı, yaptık. Şimdi Sincar operasyonunu yaptık mı yaptık. Her zaman teröristlerin beynindeyiz. Onların açtıkları çukurlara onları gömmeye devam edeceğiz. Teröristler benim milletimin başına bela olmaktan çıkacak. Biz Mehmetçiklerimizle oralardayız. ÖSO ile oralardayız. Hep birlikte Allahın izniyle sınırlarımıza ve vatanımıza saldıranlara bedelini ödeteceğiz. İçeride bunlardan rahatsız olanlar varsa, Bay Kemal bu teröristlerle kol kola dolaşma. Bunlardan sana fayda yok. Yerli ve milli ol. Bunları savunmaktan vazgeç. Şimdi 31 Mart'ta yine onlarla beraber yola çıkmaya hazırlanıyor. Dürüst ol dürüst.

YALANLARINI İFŞA ETMEKTEN BIKTIK

Göreve geldiğimde 50 bin haneye doğalgaz veriliyordu. Cezaevine giderken 1 milyon 250 bin haneye veriliyordu. İSKİ'nin su aboneleri arasında ödeme güçlüğü çekenlere her türlü kolaylık gösteriliyor. Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını ifşa etmekten bıktık. Kılıçdaroğlu'nun mantığına göre sanayi devleri derhal kapıya kilit vurmalıdır. Ofset denilen bir olay vardır. ABD bugün F35 yapıyor, bize 120 tane gelecek. Belirli parçalarını biz veriyoruz, oraya gönderiyoruz. İhracat ithalatın altyapısını oluşturur. Türkiye'nin şanssızlığı, anamuhalefet partisinin işte böyle bir zihniyetin esareti altında bulunuyor olmasıdır. CHP'yi asıl rahatsız eden Türkiye'nin namerde muhtaç olmamasıdır. 

KİMSEYİ SOKAĞA ÇIKARAMAYACAKSIN

Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Burası Paris, Hollanda değil. Sen Gezi olayalrındaki gibi bir şey yapmaya çalışırsan o TV ekranında kendini bilmez, haddin bilmez birilerinin davetiyle iş yapacağını zannediyorsan bu millet 15 Temmuz'da nasıl meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Gücün yetiyorsa işte sandık, ne yapacaksan işte sandık. Buna fırsat vermeyiz, gereğini de yapacağız.