Kınsun Ailesinin Yürek Yakan Dramı

Kınsun Ailesinin Yürek Yakan Dramı

BİNGÖL (İHA) – Bingöl’ün Çavuşlar köyünde ikamet eden Kınsun ailesinin kan kanserine yakalanan 5 çocuğundan 3’ü hayatını kaybetti. Ailenin acil ilik nakli bekleyen 2 çocukları da, uygun ilik bulunamaması halinde hayatını kaybedecek.
Çavuşlar köyünde oturan Kınsun ailesinin 8 çocuğundan 5’i kan kanserine yakalandı. Hasta çocuklarından 3’ünün hayatını kaybettiğini belirten Abdurrahman Kınsun, 2 çocuğunun da şu an aynı hastalığın pençesinde olduğunu, tedavi sürecinde kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini söyledi. Biri kız olmak üzere 3 çocuğunun kan kanserinden hayatlarını kaybettiğini kaydeden acılı baba Kınsun, "Hayatını kaybeden çocuklarımdan biri 11 aylık kız, ikincisi 3 yaşında erkek, üçüncüsü de 4 aylık erkek çocuğuydu. Kan kanseri hastalığından ateşleri yükseliyordu. Boğaz enfeksiyonu ve bunun gibi nedenlerden dolayı 3 çocuğum vefat etti. Ölen 3 çocuğumdan sonra Allah’u Teala 5 çocuk daha nasip etti. Şuan 3 çocuğum Allah’a şükürler olsun sağlıklıdır. Biri kız ve biri erkek yine kan hastalığı hastalığına yakalandı" dedi.
10 yaşındaki kızı Esma’nın acilen ilik nakli yapılmaması halinde öleceğini aktaran baba Kınsun, kan kanseri hastası çocuklarının 10 yıl boyunca devam eden tedavileri süresince yaşadığı sıkıntıları anlattı. Hastane kapılarında çok sıkıntı yaşadığını ve hastanelerde gereken ilginin gösterilmediğini söyleyen Kınsun, "Halimi sadece Allah biliyordu. O zaman her türlü ilacı kendi imkanlarımızla alıyorduk. Hastane doktoru yeterince bizimle ilgilenmiyordu. Bir günlük, bir haftalık ilaçlar milyarlarca para tutuyordu. Maddi imkanlarımız olmadığı için ayda 1-2 sefer ancak gidebiliyorduk. Her defasında 15 gün hastanede yatması gerekiyordu. İmkansızlıktan dolayı yeteri kadar tedavilerini yapamıyorduk" şeklinde konuştu.
KÜÇÜK ESMA’NIN YARDIM ÇAĞRISI
Kınsun ailesinin kan kanseri hastası kızı küçük Esma ise, "Çok heyecanlıyım. Ailemin benim için verdiği ilikle ilgili test sonuçlarını bekliyorum. Bu test sonuçlarının ailemden birisiyle uyuşmasını bekliyorum. En çok anneminkiyle uyuşmasını istiyorum. Gidip biran önce tedavi olup gelmek istiyorum. Artık iyileşmek istiyorum. Koşunca nefesim kesiliyor. Artık iyileşmek, her yerde koşmak istiyorum. İlik nakli için devletimin biran önce bana yardım etmesini bekliyorum. Devletimin biran önce bana yardım etmesini istiyorum. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan yardım bekliyorum" dedi.