Kırıkkale’de Sağlık Çalişanlari Son Bir Yılda 35 Beyaz Kod Verdi

Kırıkkale’de Sağlık Çalişanlari Son Bir Yılda 35 Beyaz Kod Verdi

Sağlık Bakanlığının, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı ‘Beyaz Kod’ uygulaması kapsamında Kırıkkale’de son bir yıl içinde 35 sağlık çalışanı beyaz kod bildiriminde bulundu.
Sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığının başlattığı ‘Beyaz Kod’ uygulaması kapsamında kentte son bir yıl içerisinde 35 beyaz kod bildirimi yapılarak adli sürecin başlatıldığını açıklayan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, yapılan bu bildirimlerden 3’nün saldırgan tutum sergilemek suçundan 365 gün adli para cezası ve 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verildiğini söyledi.
Sağlıkta, hizmete ulaşımın kolaylaştığı bir süreçte şiddetin gündeme gelmesinin kendilerini üzdüğünü, yorduğunu ve rencide ettiğini ifade eden Uzun, “Bu anlamda özellikle 75 milyon ülke insanımızdan en zor anında kendi can sağlığını, eşinin, çocuklarının sağlığını teslim ettikleri hekimlerimize ve sağlık çalışanlarına sahip çıkmaları adına toplumsal bir bilince ve duyarlılığa ihtiyacımız var. Vatandaşların şiddet ortamına bilinçli bir bakış açısıyla bile bir duruş sergilemeleri durumunda, bu yöndeki olayların önüne geçebileceğimize inanıyorum” dedi.
ŞİDDET UYGULAYARAK SAĞLANABİLECEK HİÇBİR ÇÖZÜM YOKTUR
Sağlık hizmeti sunulması esnasında hasta veya hasta yakınlarının karşılaşabileceği sorunları çözmek amacıyla, İl Sağlık Müdürlüklerinde ve hastanelerde hasta hakları birimi konulduğunu söyleyen Uzun, “Burada görev yapan personel tıpkı hasta temsilcisi gibi çalışıp karşılaşılan sorunları çözme, çözemediği noktaları ise bildirme yetkisine sahiptir. Bu sebepten dolayı bizler, hasta ve hasta yakınlarımıza karşılaştıkları güçlükler karşısında şiddet uygulamalarını değil, hasta haklarına başvurarak sorunu çözme amacı taşımalarını beklemekteyiz. Zira şiddet uygulayarak sağlanabilecek hiçbir çözüm yoktur” şeklinde konuştu