Kırkağaç’ta Cumhuriyet Coşkusu

Kırkağaç’ta Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kırkağaç’ta her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla kutlandı. Atatürk büstüne çelenk koyulmasıyla başlayan tören dün Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı’nın makamında bayram kutlamasıyla devam etti.
Daha sonra Şair Eşref Stadyumunda yapılacak olan törene geçildi. Fakat yağan yoğun yağmur nedeniyle program Kapalı Spor Salonu’na alındı. Bu nedenle tören geçişi ve kros yarışmaları iptal edildi. Burada ki törene Kaymakam Ali Sırmalı, 6.Jandarma Komando Alay Komutanı Jandarma Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yalçınkaya ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve Kırkağaçlılar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak için kürsüye Kaymakam Ali Sırmalı geldi. Sırmalı’nın konuşmasının ardından öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirlerini okudular. Eczacı Engin Ümmetoğlu ve 12 Eylül İlköğretim Okullarının muhteşem halk oyunları büyük alkış aldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ilçemizde yapılan okullararası turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birincilik ödüllerini Kaymakam Ali Sırmalı, İkincilik ödüllerini Garnizon Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, üçüncülük ödüllerini ise Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz verdi.
METEM öğretmeni M.Emin Şakalar ve HİDAL öğretmeni Nazlı Fulya Küçük’ün sunduğu Cumhuriyet Bayramı programı hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.