Kişisel Gelişim Uzmanı Saygın Gebzelilerle Buluştu

Kişisel Gelişim Uzmanı Saygın Gebzelilerle Buluştu

Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen söyleşiyi Gebzeliler ilgiyle izledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesidüzenlediği kültür sanat etkinlikleriyle alanında önemli çalışmalar yapan akademisyenleri Kocaelililerle buluşturmaya devam ediyor. Kişisel gelişim uzmanı, eğitimci-yazar Oğuz Saygın da geçtiğimiz hafta Gebze’ye konuk oldu. "Gençler ve Yetişkinler için Lider Becerisi" konulu bir söyleşi gerçekleştiren Saygın, katılımcılara hayatlarında kullanacakları önemli bilgiler aktardı.
Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye çok sayıda Gebzeli vatandaş katıldı. Saygın, söyleşisinde liderliğin ve takım çalışmasının önemine değindi. Yöneticinin işi doğru yapan kişi olduğunu kaydeden Oğuz Saygın, "Ama bir liderin tarifi ise doğru işi yapandır. İkisinin arasında çok fark vardır. Lider, her kişinin yaptığını yapan değil, farklı olan kişidir. Ancak, liderlikte de önemli unsurlar vardır. İlgilendiğinizi bilmediklerinde, bildiklerinizle ilgilenmezler. İstediğiniz kadar lider olun. Ama ilgilenmelisiniz. Ekibinize bir şeyler katmalısınız. Kararlı olmanız çok önemlidir" dedi.
İlgiyle izlenen söyleşide Oğuz Saygın her sorunun bir fırsat olduğunu söyledi. Saygın, sorunları çözerken kişinin aynı zamanda çok şey öğrendiğine dikkat çekerken, Türkiye’deki en önemli problemlerden birinin planlama olduğunu belirtti. Saygın, "Planlama olmadan en kolay işi dahi gerçekleştiremiyoruz. Onun için her yaptığımız iş öncesi iyi planlama yapmalıyız" dedi.
Vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Oğuz Saygın, kendisini Gebzelilerle buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Söyleşinin sonunda Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi sorumlusu Ufuk Eser verdiği değerli bilgiler için Oğuz Saygın’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.