Kızı IŞİD'e katılan baba canına kıydı!

Kızı IŞİD'e katılan baba canına kıydı!

Avrupa'dan Suriye'de ve Irak'taki terör örgütü IŞİD'e katılmaların bir türlü önü alınamıyor. Çocukları Suriye'ye terör örgütü IŞİD'e kaçan aileler tam bir dram yaşıyor. Önceki akşam 50 yaşındaki bir Türk baba, kızının IŞİD'e kaçması üzerine intihar etti.

Olay Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletinde, Lauenburg'a bağlı Geesthacht'ta yaşandı. 18 yaşındaki Ece B. adlı Türk kızı yaklaşık iki hafta önce “Okulla Berlin'e sınıf gezisine gidiyoruz” diye evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Daha önce de Suriye'ye geçmek isterken, Türkiye'de yakalanıp Almanya'daki ailesine teslim edilen Ece B'nin bu sefer Suriye'ye geçtiğine kesin gözüyle bakılıyor.

Halen öğrenci olan genç kızın odasında “Allah'ın hizmetkarları” başlıklı bir bildiri ve bir seyahat rotası bulundu. Rotada kentlerin başharfleri H(amburg), İ(stanbul, A(ntep) ve S(uriye) yazıyor.

ANNE PSİKOLOJİK TEDAVİDE

Ece'nin Suriye'ye kaçmasına dayanamayan annesi psikolojik tedavi görmeye başladı. Önceki akşam da 50 yaşındaki babası Ercan B. intihar etti. Babanın telefonlara cevap vermemesi üzerine yakınları şüphelenerek polise haber verdi. Kapıyı kırıp içeri giren polis, baba Ercan B'yi evinde asılı buldu. Olay çevredeki Türkleri yasa boğdu.

Babayla kısa bir süre önce Alman 1. Televizyon Kanalı ARD, Panorama programı için röportaj yaptı. Röportajın perşembe akşamı yayınlanması planlanıyordu. Ancak babanın intiharı üzerine programın öne alınacağı bildirildi.