Kızı öldürülen babadan şok ifadeler!

Kızı öldürülen babadan şok ifadeler!
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde erkek arkadaşı ile birlikte öldürülen 17 yaşındaki Ebru Demir’in İstanbul’da kız yetiştirme yurdunda kaldığı ve babasının kızının yurttan ayrılarak Kahramanmaraş’a gittiğinden habersiz olduğu ortaya çıktı.

Baba Ali Demir, “Jandarma arayıp kızımın Kahramanmaraş’ta öldürüldüğünü söyledi, ben inanmadım, kızımın İstanbul’da yurtta kaldığını söyledim. İstanbul’daki yurdu aradım, kızımın yurtta olduğunu söylediler. Kızımla görüşmek istedim, görüşemeyeceğimi söylediler” dedi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Hasankendi Mahallesi’nde 29 Ağustos Cumartesi günü Yunus Yıldız (26) adlı genç, tüfekle ateş açarak Aykut Aslan (15) ve Aslan’ın kız arkadaşı Ebru Demir’i (17) öldürmüş, ardından aynı silahla intihar etmişti. Elbistan’da yapılan incelemelerin ardından Ebru Demir’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ebru Demir’in aslen Giresunlu olan ve İstanbul’da ikamet eden babası Ali Demir (45) ve kardeşleri de cenazeyi teslim almak için Malatya’ya geldi. Adli Tıp Kurumu’nda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ali Demir, “Cumartesi günü akşam evde misafirim vardı, otururken telefonum çaldı. Telefona baktığımda, telefonun ucundaki birisi Jandarma Karakol Komutanı olduğunu söyledi, kızımın Maraş’ta vurulduğunu söyledi bana. İnanmadım, birisi şaka yapıyor diye kızımın kaldığı yetiştirme yurdunu aradım. Kızımı sordum, kızımı telefona istedim. ‘Bugün cumartesi-pazar tatil’ dedi, ‘Pazartesi günü görüşebilirsin. Şu anda kızın yurtta, bir sorun yok’ diye. Bana böyle söylediler. Ben tekrar beni jandarma komutanı olarak arayan kişiyi telefonla aradım, sordum. Dedim ki, ‘Sen gerçek jandarma mısın, kızım yurtta, sen bana öldüğünü söylüyorsun.’ Bana telefondan kızımın resmini attı. Baktım, gerçekten vurulan benim kızım. Ama yurt bana yalan söyledi. Yıllardan beri kızım kaç defa yurttan kaçmış, velayeti bende olduğu halde bana bilgi verilmiyor. Ben bu yurttan da şikayetçiyim” dedi.

Kızının daha önce kalmış olduğu Konya’daki yetiştirme yurdunda da problem yaşandığını ve kızını televizyonlarda Diyarbakır’da 1 Mayıs kutlamalarında gördüğünü ve Diyarbakır’a giderek kızını aldığını söyleyen baba Demir, “Son olayda ben kızımın yurtta olduğunu biliyordum. Vurulduğunu öğrendiğim an bile sorduğumda kızımın halen yurtta olduğunu söylediler. Bana ‘Cumartesi-pazar günleri tatil görüştüremeyiz’ dediler. Demek ki yurt görevlileri benim kızımı Maraş’a gönderdiler ki, pazartesi günü dönecek diye. Vurulmasaydı dönseydi benim haberim olmayacaktı. Demek ki, benim kızım Maraş’a gidip gelecekti” şeklinde konuştu.

Kızının 2011 yılından beri yetiştirme yurtlarında kaldığını, en son Tepekent Kız Yetiştirme Yurdu'nda kaldığını söyleyen Ali Demir, “Kızımı öldürttüler. Kızımı öldürten yurt. Başbakanım bana yardım etsin. Benim kızımın katillerini ortaya çıkartın. Yurttaki sorumlularla ilgili gereken yapılmalı. Burası devletin yurdu diye sakın üzerini kapatmayın. Benden aldığınız gibi benim kızımı bana verin. Kızımın dağılmış olan beynini gördüm. Düşmanımız yoktu, kan davamız yoktu, neyin peşindeydik, neyin ekmeğini paylaşamadık. Yurttan bana 2 günde dönen olmadı” diye konuştu.

Baba Ali Demir ve 2 çocuğu Malatya Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Ebru Demir’in cenazesini teslim alarak İstanbul’a götürdüler.