Kızılay, Optimum’da Kan Bağışı Toplamaya Devam Ediyor

Kızılay, Optimum’da Kan Bağışı Toplamaya Devam Ediyor

Halktan aldığı güçle 145 yıldır hizmet vermeyi sürdüren Türk Kızılay’ı, Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde kan vermek isteyen gönüllülere ulaşmaya devam ediyor. Kızılay Adana Şubesi kan bağışı tırı ile gönlülerden kan bağışı isteyerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında aracılık edecek.
Güvenli kan bağışı konusunda büyük çaba gösteren Türk Kızılay’ı Adana Şubesi, alışveriş merkezinin önünde konuşlandırılan ve her türlü iç donanıma sahip mobil kan bağışı aracı ile gönüllülerden kan toplamaya devam edecek. Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kan bağışı için halkın en yoğun bulunduğu noktalara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Saygılı, "Bu tür bağışlarda amacımız kısa sürede çok kişiye ulaşmak. Bunu da alışveriş merkezimizde fazlasıyla buluyoruz. Bize her türlü kolaylık gösteriliyor. Bu nedenle Adana Optimum yönetimine teşekkür ederiz" dedi.
Kan Bağışı için gerekli her türlü teçhizatın ve tıbbi donanımın yer aldığı mobil kan bağışı aracı ile çalışmalarına hız veren Kızılay, gönüllü bağışçılardan büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın karşılanması için ülkenin dört bir tarafından gece gündüz demeden çalışan Kızılay ekipleri, kan alırken vatandaşları da kan vermenin sağlığa olan faydaları konusunda da bilgilendiriyorlar.