Kızıldağ’da 30 Ağustos Kutlaması

Kızıldağ’da 30 Ağustos Kutlaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaisalı İlçe Başkanlığı tarafından Kızıldağ Yaylasında düzenlenen bir şenlikle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması gerçekleştirildi.
Kızıldağ Lahanalık mevkiinde düzenlen şenliğin açış konuşmasını yapan MHP Karaisalı İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, tüm halkın zafer bayramını kutladı.
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, sözlerine Adana Büyükşehir ve Karaisalı Belediye Başkanları ve çalışma arkadaşlarına bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ederek başladı. Vatandaşların 30 Ağustos Bayramını kutlayan Yılmaz, “Bu yaylada çocukluğu geçen biri olarak bu muhteşem kalabalıkta sizlerin karşısında konuşmak en büyük mutluluk kaynağım. En büyük mutluluk kaynağımdan biri de bugün Ankara’dan Pozantı’ya geldim. Pozantı’dan Armutoğlu yaylasından Kızıldağ’a gelirken, her geldiğimde bana ‘bu yol ne zaman yapılacak, ne zaman asfaltlanacak?’ diye sorularla karşılaşıyordum. Bugün benim içinde sürpriz oldu. Onlarca belediye araçları o yolu açıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız çok yakında o yola iki kat asfalt dökeceklerini söyledi. Tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Yılmaz, 30 Ağustos’un da önemini anlatarak, “Bugün şanlı Türk bayrağımızın altında yaşıyorsak, unutmayalım ki bundan 92-94 yıl önce Dünyanın bütün güçlü ülkelerine karşı, elindeki kıt imkanlarına rağmen ama inançla, kararlılıkla Allah, Kuran, bayrak ve vatan diyerek Türk’ün birliği, vatanın birliği ve namusumuz için arkalarına bakmadan şehadet şerbetini içenleri unutmamak lazımdır. Bugün birileri çıkıp tek vatan, tek bayrak, tek millet diyerek bu ülkede bir PKK’nın Kürt Devletinin çalışmasını yapıyor. PKK’lılar o bölgede yol kesiyorlar, kimlik kontrolü yapıyorlar. Yani diyorlar ki devlet biziz. Hükümet diyor ki analar ağlamasını salahlar sussun. Kızıldağ Yaylasından sesleniyoruz, anaları ağlatan kimlerdi? Silahları konuşturan kimlerdi? Bugün bu ülkenin vatanına, toprağına kim göz dikmişse onların gözünü çıkaracak olan Adanalılar, Yörükler, Kızıldağlılar buna asla müsaade etmeyecektir. Allah varlığımız, birliğimizi muhafaza etsin” dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de konuşmasında, Ağustos ayının Türkün zafer ayı olduğunu, Sultan Alpaslan’ın 1071’de Anadolu’ya girdiğini, Osmanlı İmparatorluğundan sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu 30 Ağustos’ta büyük zaferle idrak ettiklerini söyledi. Sözlü daha sonra şunları söyledi:
“Ramazanoğlu Beyliğinin Kızıldağ’ı yayla tutmasından bu yana da 1475 yılın temel alarak karakucak güreşlerini devam ettiriyoruz. Kızıldağ güreşleri ve yayla festivalinde ve 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz. Büyük bedeller ödenerek kazanılan 30 Ağustos Zaferini kutlarken, sosyal medyada bir haber okudum. Başı dik, sırtı pek bir milletin evlatları olarak bağımsızlığının zaferini kutladığımız Türkiye Cumhuriyetine karşı savaş açmak açmış PKK çakal sürüsünü İmralı canisine izin çıkarmışlar. Gel de hazmet.”
Sözlü, geçen yıl da yine burada güreş yaptıklarını ve Karaisalı’nın, Kızıldağ’ın kendisinin önünü açarak seçildiğini, bu nedenle Karaisalı’yı, Yörükleri çok önemsediklerini ifade etti. Sözlü, “Artık her Ağustos ayında büyük şenliklerle burada olacağız. Kızıldağ’ın, Karaisalı’nın ve Adana’nın problemlerini sizlerin desteği ile çözeceğiz. Bizim çalışma tarzımızı sizlere söyleyeyim. Arkadaşlarımızla tek yüreğiz. Kalbimiz tek çarpıyor. İnandığımı için Karaisalı Belediye Başkanımızı ve diğer belediye başkanlarımızla milletvekillerimizle inancımız tamdır. Sizlere layık olmaz isek de Cenabı Allah’ta bizi muvaffak etmesin. Bu kadar açık ve net söylüyorum” dedi.
Sözlü, Kızıldağ Güreşlerinin 529. Yılı bilgisine ulaşmada gerekli çalışmaları yürüten çalışma arkadaşlarına, tarihçi Cezmi Yurtsever ve Yusuf Delikoca’ya teşekkür ederek, MHP Genel Başkanı kendisine Kızıldağ, Karaisalı ve Yörük Türkmenlerine hizmet etme emrini verdiğini, bu nedenle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de layık olacağını sözlerine ekledi.
MHP MKYK Üyesi İbrahim Çiftçi ise, Türk’ün bugüne kadar vatansız, bayraksız ve kimliksiz olarak yaşamadığını, bundan sonra da yaşayamayacağını belirterek, Mustafa Kemal’in önderliğinde bu yurdu almak isteyen Haçlı Ordusu güruhuna karşı yapılan mücadele ve harp sonunda Anadolu’nun Türk’ün ebedi yurdu olarak tescil edildiğini söyledi. Çiftçi, “Ancak, aynı güçler Anadolu’yu bizden almaktan vazgeçmemişlerdir. Değişik yollar denemişlerdir. 12 Eylül öncesi Rusya ve diğer Haçlı güçleri ideolojik yollarla Türk Milletini esir etmeye ve Anadolu’dan atmaya gayret etmişlerdir. Ancak MHP’nin dünü olan ülkücü gençlik, buna müsaade etmemiştir, etmeyecektir. Bugün Recep Tayyip önderliğin de olan kurulan BOP eş başkanlığında Türk Milleti karanlık günlere itilmiştir. Türkiye bölünmenin ve ayrışmasının tartışmasının içine sokulmuştur” dedi.
Yapılan bu konuşmalardan sonra Ali Topak, Atilla Yılmaz ve son olarak da sahneye çıkan Mustafa Yıldızdoğan konseri izlemeye gelen yaklaşık 20 bin kişiyi coşturdu.
Kutlamalara MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İlyas Karabulut, Pozantı, İmamoğlu, Saimbeyli ve Feke Belediye Başkanları katıldı.