Kızıltepe’de Diş Fırçalama Kampanyası

Kızıltepe’de Diş Fırçalama Kampanyası

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği’nin başlattığı diş fırçalama kampanyası çerçevesinde Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde, ’Diş fırçalama kampanyası’ düzenlendi.
Program kapsamında maddi durumu iyi olmayan hastalara ve programa katılan öğrencilere diş macunu ve fırça verildi. Burada bir açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin düzenlediği kampanyayı önemsediklerini söyledi. Kaymakam Ermiş, "Diş sağlığı problemi yaşamadan, ağız sağlığı problemi yaşamadan bu konuda insanlarımızın çocuklarımızın bilinçlendirilmesi çok çok önemlidir. Şimdilik 2 bin 500 kişiye diş fırçası ve macunu dağıtılacak, daha sonra bizimde desteğimizle bu sayı artırılacak" dedi.
Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi kardiyolog Fethullah Kayan da, "Özellikle diş çürüklerinde meydana gelen lezyonların bakterilerin kana geçmesiyle vücudun bütün azalarını bütün organlarını etkileyebildiğini, bunun kalp üzerinde büyük tahribatlar yarattığını belirtmek isterim. Dişlerini fırçalamayan kişilerde, çürüklerden kaynaklı bakterilerin kana geçmesi ile özellikle kalp kapaklarına yerleştiği kalp kapaklarında çok ciddi tahribat yaptığını ve bu şekilde kapak yetmezliğine neden olarak hastaların ölümüne bile neden olduğunu biz gördük. Bu noktada diş sağlığı vücudun bir bütün olarak sağlığını etkilemekte diş sağlığı noktasında özellikle insanların çocukluk yaşından başlamak üzere eğitilmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra yapılan çeşitli ikramlarla program sona erdi.