"Kızım IŞİD’in elinde olabilir"

"Kızım IŞİD’in elinde olabilir"

Volkan Priştine, avukatı Özgür Değirmenci aracılığıyla kızının hayatından endişe ettiğini belirtip, savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

Volkan Priştine, 2004 yılında Avusturya’nın Traisen şehrinde, Kayserili Gurbet K. ile evlendi. Bir yıl sonra kızları D.P. dünyaya geldi. Çift, aralarında anlaşmazlık çıkınca 2008 yılında anlaşmalı olarak boşandı. Mahkeme çocuğun velayetini çifte müşterek olarak verip, ağırlıklı olarak annede kalmasına, babayla kızının aile bağlarının kopmaması için her ayın ikinci cumartesi günü saat 15.00 ile pazar günü saat 19.00 arasında görüşmelerine karar verdi. Çift, boşanmalarını Türkiye’deki mahkemelerde de tanımladı.

Priştine, eski eşi Gurbet K.’nın daha sonra Afganistan uyruklu ve aşırı dinci olduğunu iddia ettiği Faisal Z. ile yaşamaya başladığını ve ondan da bir çocuğu olduğunu öğrendi. Kendisiyle evliyken eşinin modern bir hayat sürdüğünü, bu kişiyle tanışmasının ardından, yüzü dahi görünmeyecek şekilde kara çarşaf giydiğini, kızını da Müslümanlar’ın okuduğu başka bir okula verdiklerini, ona da başörtüsü taktırdıklarını söyledi. Eski eşinin geçen yıl 16 Aralık’ta birlikte yaşadığı Faisal Z., çocukları ve kendi kızı D.P. ile havayoluyla Kayseri’ye gittiklerini öğrendiğini, o günden beri de kızından bir haber alamadığını söyledi. Kızının okulunun bir hafta daha açık olmasına rağmen, hasta olduğuna dair rapor alındığını öğrendiğini anlatan Volkan Priştine, D.P.’nin kendisini Türkiye’den telefonla arayıp, "Biz Türkiye’deyiz" dediğini ve o günden beri bir daha haber alamadığını belirtti.