Kobani protestolarında ölü sayısı 9'a yükseldi

Kobani protestolarında ölü sayısı 9'a yükseldi

Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün başlayan şiddet eylemleri bir çok kentte bugün de devam ediyor.

Öğle saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde olaylar çıktı. Olaylar akşam saatlerinde de sürdü. Muş'un Varto İlçesi'nde çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirirken Siirt'in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda da 2 kişi hayatını kaybetti. Gece saatlerinde iki ilden ölüm haberleri daha geldi. Diyarbakır'daki çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü. Batman'da da 1 kişi hayatını kaybetti. Bununla beraber ölenlerin sayısı 9'a yükseldi. Yurt genelinde çıkan olaylarda onlarca kişi yaralandı. Bankalar ve ATM'ler tahrip edildi, Kızılay'a ait araçlar ateşe verildi, onlarca araç yakıldı.
 
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kurtalan ilçesine meydana gelen izinsiz gösterilerde, Yusuf Çelik ve Muhdi Erdoğan'ın hayatını kaybettiğini, Necmetin Çelik'in ağır yaralandığını bildirdi. Tutulmaz, vatandaşların sağduyu içerisinde davranıp, evlerine gitmelerini istedi. Kurtalan ilçesinde yaşanan olaylarda yaralanan 10 kişi Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu arada, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 4 siyasi partinin il başkanıyla bir araya geldi. Vali Tutulmaz, IŞİD'e tepki bahanesiyle Siirt'te düzenlenen izinsiz gösterilerin son bulması için AK Parti, HDP, AK Parti ve CHP il başkanlarıyla toplantı yaptı.

Toplantı çıkışında açıklama yapan HDP İl Başkanı Yılmaz Çınar, Siirt halkına taleplerini demokratik yöntemlerle dile getirmeyi tavsiye ettiklerini belirterek, "Demokratik talepleri, sağduyu çerçevesinde dile getirmelerini umuyoruz" dedi.

DBP İl Başkanı Mehmet Ata İnan ise Kobani'de Kürtlerin yanı sıra Süryani, Arap ve Türkmenlerin de yer aldığını dile getirerek, "Tüm halımız demokratik eylemlerini ortaya koydu. Bu saatten sonra halkımızı sağduyulu olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

BATMAN'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Batman’da Kobani’ye destek için düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda vücuduna kurşun isabet eden 23 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.