KOCAELİ’DE LODOS SERALARI DA VURDU

KOCAELİ’DE LODOS SERALARI DA VURDU

Kocaeli’de birçok ilçede etkili olan şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle ev, iş yerleri ve araçlarla birlikte tarım alanları da zarar gördü. İzmit’e bağlı Bayraktar köyünde bulunan ve devlet kontrolünde olan Örtüaltı Kayıt Sistemi (ÖKS) serası fırtına nedeniyle paramparça oldu. Köyde bulunan yaklaşık 2 bin 500 sera fırtına nedeniyle hasar görürken seraları hasar gören köylüler devletten yardım bekliyor.
Kocaeli’de Cumartesi ve Pazar günü etkili olan şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle yüzlerce ev ve iş yeri zarar gördü. Ağaçlar, elektrik ve telefon direkleri devrilirken birçok ev ve iş yerinin çatısı uçtu. Devrilen ağaçlar ve direkler ile uçan çatılar nedeniyle araçlar da zarar görürken tarım alanları da fırtınadan nasibini aldı. İzmit’e bağlı Bayraktar Köyü’nde yaklaşık 20 senedir tarımla uğraşan Okan Acar’a ait olan ve Örtüaltı Kayıt Sistemi’ne (ÖKS) kayıtlı sera olma özelliğine sahip olan sera fırtına nedeniyle paramparça oldu.
Yaklaşık 2 bin 160 metrekare alan üzerinde kurulu bulunan marul serasının direkleri, şiddetli fırtına nedeniyle temelinden sökülerek diğer seraların üzerine savruldu. Olay esnasında serasının başında olduğunu belirten Okan Acar, canını zor kurtardığını belirterek, “Olay esnasında ben buradaydım, canımızı zor kurtardık. Ben hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Bu serayı ben 30 metre havada gördüm. Yaklaşık 10 saniyede bu hale geldi” dedi.
Bayraktar Köyü’nde yaklaşık 2 bin 500 seranın hasar gördüğünü belirten Acar, “Havalar kötü gidiyor. Seramızda yetiştirdiğimiz ürünlerimiz de ziyan olacak. Aşırı lodosun etkisiyle bu hale geldi. Allahtan gelen bir şey ama zararımız büyük. Diğer seramız da parçalandı. Kabaca hesaplarsak 100, 110 bin TL zararımız var. Devletten yardım bekliyoruz. Her şey ortada fazlaca yatırım yaptım. Tek başına kaldıramam. Bayraktar köyünde yaklaşık 2 bin 2 bin 500 sera hasar gördü. Birçoğunun brandası yırtıldı” şeklide konuştu.