Kocaeli’nde 837 Öğrenciye Nakil Şoku

Kocaeli’nde 837 Öğrenciye Nakil Şoku

Kocaeli’nin İzmit ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde bulunan Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nun 837 öğrencisi, okulların açılmasına sayılı günler kala bir başka okula nakledildiklerini öğrendi. Veliler ise bu duruma tepki göstererek çocuklarını diğer okula göndermeyeceklerini ifade etti.
İzmit’te bulunan Fevzi Çakmak İlkokulu hakkında yıkım kararı alınırken, 837 öğrencinin başka okula nakledildiğini son anda öğrenen veliler duruma tepki gösterdi.
Okulun yıkılarak yerine yenisinin yapılacağı bilgisini veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin bir yıl diğer okulda eğitim göreceklerini velilere ilettikleri öğrenildi. Öğrencilerinin, Kazım Karabekir İlkokulu’na nakledildiğini kayıt yenilemeye geldiklerinde öğrenen veliler ise duruma isyan etti.
837 öğrenci velisi adına okul önünde bir basın açıklaması düzenleyerek alınan kararı kabul etmediklerini dile getiren veliler, öğrencileri diğer okula göndermeyeceklerini söyledi. Veliler adına basın açıklaması yapan Rabia Topçuoğlu, “Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına çok kısa bir zaman kalmışken, okulumuzda eğitim gören 837 öğrenci Kazım Karabekir İlkokulu’na nakil olmuştur ve okulumuzun kapatılmasına karar verilmiştir. Velilere danışılmadan böyle bir uygulama yapılmasını anlamış değiliz. Okulumuzun kapılar arkasında, bizlere sorulmadan kapatılmasını istemiyoruz. Biz de basın yoluyla Milli Eğitim Bakanımız, Kocaeli Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüze buradan sesleniyoruz. Sabahın 6’sında kalkıp okula giden öğrencilerimize bir de yol işkencesi yaşatmayın. Çocuklarımız okulda ilk 2 saati uyuyarak geçirmesinler. Altyapı olmadan, çocuklarımızı tıklım tıklım okullara doldurmayın. Okulumuzda eğitim gören ve 2 araç değiştirerek derslere gidecek öğrencilerimizin düşünülmesini istiyoruz. 4+4+4 eğitim sisteminin sancılarını devlet mekanizmalarının kendi dinamikleriyle aşmalarını, bunu öğrencilerimize yansıtmamalarını istiyoruz. Burada birazdan imza kampanyası başlatarak topladığımız imzaları Kocaeli Valisi Sayın Ercan Topaca’ya ulaştıracağız. Sayın Milli Eğitim Bakanımız, okulumuzu çok seviyoruz okulumuz kapatmayınız, bu okul bizim geleceğimiz” dedi.