KOCAÖZÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ARTIK YENİ YERİNDE

KOCAÖZÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ARTIK YENİ YERİNDE

Kocaözü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Nasuhi Caddesi’ndeki yeni yerinde hizmet vermeye başladı.
Derneğin yeni yerinin açılış törenine Hekimhan İlçe Kaymakamı Bülent Çoban, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, İl Genel Meclisi eski Başkanı Naci Şavata ile davetliler katıldı.
Derneğin açılışında ilk konuşan Kocaözü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Erdem, “Burada bir araya gelmemizin tek sebebi ortak sevdamız olan Kocaözü’dür. Soyumuzu, varlığımızı borçlu olduğumuz, hayallerimize süs olan toprakların adıdır Kocaözü” dedi.
Derneklerin toplumun kılcal damarları olduğunu ifade eden Erdem, “Derneğimiz kurulduğundan bugüne kadar değişik mekanları kullanarak vatandaşlarımıza hizmet etti. Ancak kalıcı ve kullanışlı bir ortamın ihtiyacını hep hissettik. Bugün de üyelerimizin bağışları ve destekleri ile daha iyi bir yerde artık hizmet vermeye başladık” dedi.
Açılışa katılan eski İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da birçok derneğin kurulduğunu ancak işlevlerini yerine getiremediğini belirterek bu noktada Kocaözü Derneği’nin gerek öğrencilere burs sağlaması gerekse diğer etkinliklere ev sahipliği yapması nedeniyle önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlulları ise en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek yeni yerine taşınan bu derneğin özellikle gençlere sağladığı burslarla önemli katkılar sunduğunu söyledi. Millioğulları, belediye olarak da ellerinden geldiği kadarıyla bu gibi derneklere destek olmaya çalışacaklarını söyledi.
Son olarak söz alan Hekimhan Kaymakamı Bülent Çoban da Kocaözlülerin neler yapabileceğini daha önce de gördüklerini belirterek, derneğin kendi yerine taşınmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gençlerin eğitimlerine katkı sağlanması ve buradaki vatandaşların derdine ortak olmasının derneklerin en önde gelen görevlerinden birisi olduğunu ifade eden Çoban, “Bu vesile ile değerli başkana ve yöneticilerine, bu mekanın temin edilmesine katkı sunan Kocaözlü hayır sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.