Koçdemir'den CHP'ye sert eleştiri

Koçdemir'den CHP'ye sert eleştiri

Ana muhalefetin hayata geçirmek istediği mega kent projesini eleştiren MHP Bursa Milletvekili adayi Dr. Kadir Koçdemir, bu tarz projelerin örneklerine çağdaş dünyada değil geri kalmış yada otoriter ülkelerde rastlandığını belirterek "CHP'nin mega kent projesinin bir yüzyıl projesi olduğu doğrudur. Ancak bu 21 değil 19'uncu yüzyıl projesidir" dedi. 

MHP Osmangazi İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği,  mahalle muhtarları ile Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adaylarını biraraya getirdiği kahvaltı programına katılan Dr. Kadir Koçdemir, burada yaptığı konuşmada, muhtarların ve ihtiyar heyetlerinin demokrasinin en temel yapı taşı olduğunu belirtti.
Muhtarların sürekli denetim altında olduğunu dile getiren Koçdemir, Milliyetçi Hareket Partisi olarak muhtarların gerçekten muhtar olmalarını, irade sahibi olup iradesini hayata geçirme gücüne kavuşmalarını sağlayacaklarını kaydetti. 

MHP iktidarında İhtiyar heyeti üyelerine 150 muhtarlara ise 1400 lira ödenek verileceğini ifade eden Kadir Koçdemir, "Köylerin son verilen tüzel kişilikleri ve el konulan varlıkları iad edilecek. Köylerimizin tüzel kişiliklerine son  verilip bütün varlıklarına el kondu. Göz bebeği gibi korunup, nesilden nesile aktarılan müşterek varlıklar üzerinde şimdi başkları söz sahibidir. Bugünlerde köy karar defterlerini istiyorlarmış. Düşürülen ve enkaza dönüştürülen kırsal kesim bir uçağa benzedi. Demek ki meraktan olsa gerek, karakutuya bakmak istiyorlar" diye konuştu.

- CHP'nin mega kent projesinin bir yüzyıl projesi olduğu doğrudur. Ancak bu 21 değil 19'uncu yüzyıl projesidir-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'Merkez Türkiye Projesi'ni eleştiren Dr. Kadir Koçdemir, sözlerine şöyle devam etti:
"Mega bütçelerle, mega hızda değişen kampanya temalarıyla, mega transfer sürprizleriyle, sürekli 'ben' deyip hiç 'biz' demeyen mega lideriyle CHP'nin mega kent projesinin bir yüzyıl projesi olduğu doğrudur. Ancak bu 21 değil 19'uncu yüzyıl projesidir. Buna benzer fikirler otoriter ve megolamaninin göstergesidir. Örneklerine çağdaş dünyada değil geri kalmış yada otoriter ülkelerde rastlanır. Milliyetçi hareket Partisi ise bu toprağın hayırlı evlatlarının partisidir. Biz ayağı toprağa basan gerçekçi, yerli ve milli projelerle yeni bir sevgi medeniyeti inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.