Konak Belediyesi’nden ’hoşgeldin Bebek’ Paketi

Konak Belediyesi’nden ’hoşgeldin Bebek’ Paketi

Konak Belediyesi çiçeği burnunda anne ve babalara içinde biberondan emziğe kadar yeni doğan bebeğin tüm ihtiyaçlarını barındıran "Hoş geldin bebek" paketini hediye ediyor.
Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirerek ihtiyaç sahibi yurttaşlara yardımlarını sürdüren Konak Belediyesi, yeni doğan bebeklerin anne ve babalarına destek oluyor. ’Hoş geldin bebek’ adlı proje sayesinde Konak’ın 113 mahallesinde, ekonomik durumu kötü ailelerin hayata ’merhaba’ diyen yeni fertleri için, içerisinde yeni doğan bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin bulunduğu çanta armağan ediliyor. Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanan çantada; bebek bezinden biberona, bebek kreminden tulumuna kadar ihtiyaç duyulan her türlü malzeme yer alıyor. Hijyenik ve kaliteli ürünler kızlar için pembe, erkekler için ise mavi renkteki şık çantalar içinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.
MUHTARLARLA İŞBİRLİĞİ
Hoş geldin bebek projesinden faydalanmak isteyenler 484 53 00 numaralı telefondan Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir ya da mahalle muhtarlarıyla iletişime geçebiliyor. Alınan bilgiler doğrultusunda ihtiyaç sahibi aileler belirleniyor. Aileye yeni katılan bebeklerinin heyecanını yaşayan anne ve babaları evinde ziyaret eden Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, çantaları ailelere teslim ediyor.
AİLELERE DOĞUM YARDIMI
Göreve geldiği ilk günden itibaren Konak’ta büyük bir aile olmanın sözünü veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bunu sağlamak için iyi günde de kötü günde de bir arada olmak gerektiğini söyledi. Belediyelerin insanlara hizmet eden kurumlar olduğunu dile getiren Pekdaş, doğan her bebeğin hayatını ilk günden itibaren kolaylaştırmak istediklerini belirtti. Pekdaş, "Belediyeler, insanın doğumundan ölümüne kadar insana hizmet veren, insana yatırım yapan kurumlardır. Dolayısıyla biz de Konak Belediyesi olarak Konak’ta yaşayan hemşerilerimizle bir aile olalım istedik. Aile olmanın koşulu da doğumdan ölüme birlikte olmaktan geçer. Hem sosyal bir yardım çerçevesince, hem de aile olmanın gerekliliğini yerine getirmek adına bu hediye paketlerini hazırladık. Bebeklerimize katkı sağlayalım, onların hayatını doğduklarını andan itibaren kolaylaştıralım, doğumlarından itibaren belediye ile tanışsınlar ve bir anıları olsun istedik. Hazırladığımız paketler ailelere ufacık da olsa bir doğum hediyesidir. Bu konuda sosyal yardıma ihtiyaç duyan aileler Konak Belediyesini yanlarında görecekler" diye konuştu.